KONEC LJUBEZNI

Tri mesece po porodu se ločuje

Objavljeno 11. april 2017 09.08 | Posodobljeno 11. april 2017 09.08 | Piše: A. S.

Janet Jackson je bila s katarskim poslovnežem Wissamom Al Mano poročena pet let.

Janet Jackson je dolgoletna ljubiteljica krzna

Glasbenica Janet Jackson se je razšla z možem Wissamom Al Mano, in to le tri mesece po rojstvu njunega sina Eissa. Petdesetletnica in uspešni katarski poslovnež sta se poročila leta 2012, dve leti potem, ko sta se spoznala na odprtju nekega hotela v Dubaju, zdaj, poročajo tuji mediji, pa je ljubezni konec, in navajajo enega od Janetinih prijateljev, ki je povedal: »Na žalost sta spoznala, da se jima ne izide, in se odločila, da gresta vsak svojo pot. Oba sta odločna, da se bosta kar najbolje potrudila v vlogi staršev, čeprav družina ne bo živela skupaj.« Po navedbah tega vira gre torej za ločitev v prijateljskem duhu, nekateri drugi pa pravijo, da je zakon končala Jacksonova, sita moževega pretiranega nadzora.

Kakor koli že, otrok bo ostal z materjo v Londonu, njegov očka je menda tako ali tako zasut z delom, saj bi rad svojim milijonom dodal še katerega in je večino časa na poti.

Janet si je v nasprotju z njim v zadnjem obdobju vzela čas zase in družino ter zaživela bolj ali manj anonimno življenje brez nastopov in udeleževanja javnih dogodkov. Že lani je, denimo, na presenečenje mnogih odpovedala svetovno turnejo Unbreakable s 36 že potrjenimi nastopi, čez nekaj mesecev pa sporočila, da pričakuje.

Ločitev bi se lahko zapletla le okoli delitve premoženja, saj je 42-letni Al Mana generalni direktor multinacionalke Al Mana Group, njegovo premoženje pa ocenjujejo na skoraj milijardo evrov – Janet naj bi imela pod palcem štirikrat manj.

Med njunim zakonom, podrobnosti katerega sta oba precej uspešno ohranjala zase, se je tudi ugibalo, ali se je Jacksonova na moževo željo spreobrnila v islam, saj so jo večkrat videli z naglavnim pokrivalom, a tega ni nikoli ne potrdila ne zanikala, drugi pa so jo zagovarjali, da poskuša z ohlapnimi oblačili v večinoma črni barvi le zakriti svojo postavo, ki je med nosečnostjo postala dvakrat večja, glasbenica se je menda zredila za kar 45 kilogramov!

Za Jacksonovo je to že tretji zakonski spodrsljaj, v 80. letih se je pod vplivom najstniških let skrivaj poročila s pevcem Jamesom DeBargejem, a so zakon po slabem letu razveljavili, v 90. letih pa je bil njen mož mehiški plesalec Rene Elizondo. Po devetih letih sta se ločila in glasbenica mu je morala plačati okoli deset milijonov dolarjev – Elizondo ji je med drugim očital, da je bila vseskozi paranoična glede zasebnosti in je od njega zahtevala, da se predstavlja kot njen fant, ne mož, povrhu pa si je lastil zasluge za uspeh njenega albuma Rhythm Nation. V nekem intervjuju po ločitvi je Jacksonova na glas ugibala, zakaj nima sreče v ljubezni, pomislila je celo na urok: »Kaj pa če zakon ni zame? Morda sem sama kriva, da ni bil uspešen.« 

.

Deli s prijatelji