TOŽBA

Tracy Morgan toži družbo Wal-Mart

Objavljeno 14. julij 2014 11.50 | Posodobljeno 13. julij 2014 18.44 | Piše: K .C.

Voznik tovornjaka je vozil prehitro in na meji dovoljenega časa vožnje.

Pred kratkim je Tracy Morgan doživel hudo prometno nesrečo, v kateri je izgubil prijatelja, sam pa se je nekaj dni bojeval za življenje. V zadnji del razkošnega kombija je trčil voznik tovornjaka družbe Wal-Mart, in prav to podjetje se je znašlo v Tracyjevi nemilosti, poroča The Hollywood Reporter.

»Podjetje Wal-Mart je delovalo neprevidno in nemarno v lastniškem razmerju in delovanju svojega motornega vozila, ki je povzročilo, da je gospod Morgan dobil več telesnih poškodb,« je pisalo v tožbi, ki jo je v četrtek vložil zvezdnik na okrožno sodišče v New Jerseyju. »Doživel je več bolečih telesnih poškodb, vključno z večkratnimi zlomi, zaradi katerih je moral prestati veliko operativnih posegov in dobiti obsežno zdravstveno oskrbo. Vse to bo zahtevalo dolgotrajno fizično rehabilitacijo.«

Voznik tovornjaka je vozil več kot 30 kilometrov na uro nad dovoljeno hitrostjo, poleg tega pa se je že iztekal dovoljen čas neprekinjene vožnje, je poročal odbor za nacionalno prometno varnost kmalu po nesreči. »Malomarnost obtoženega je bila glavni dejavnik, ki je tožniku povzročil poškodbe.«

V sporočilu je družba kot odgovor zapisala, da se bo zavezala in storila tako, da bo pravično za vse vpletene. »Zelo nam je žal, ker je bil naš tovornjak vpleten, kot smo že poudarili, popolnoma sodelujemo pri preiskavi. Vemo, da bo trajalo, da se rešijo vse težave, nastale kot posledica nesreče, vendar smo zavezani, da naredimo, kar je prav za vse vpletene.« Nesrečo so označili za »grozno tragedijo«, poškodovancem, poleg Tracyja so bili ranjeni še komik Ardley Fuqua in Morganov osebni asistent Jeffrey Millea, želijo čimprejšnje okrevanje.

Zvezdnik serije 30 Rock, za vlogo v njej je bil tudi nominiran za emmyja, je bil huje poškodovan sedmega junija, ko je tovornjak družbe Wal-Mart trčil v kombi limuzino, v kateri je bil. Nesreča se je zgodila v Cranburyju v New Jerseyju, vanjo pa je bilo vpletenih kar šest vozil. Tracy Morgan si je pri tem zlomil stegnenico, nos in rebra. Deset dni je bil v kritičnem stanju, nato pa se je njegovo stanje izboljšalo. Konec junija so ga odpustili iz bolnišnice in ga premestili v rehabilitacijsko središče. Njegov prijatelj in pisec komedij James McNair je v nesreči izgubil življenje. Star je bil 63 let. 

Deli s prijatelji