KARIERA

Toni bo glasbene odre zamenjala za igralske

Objavljeno 13. februar 2013 09.42 | Posodobljeno 13. februar 2013 09.42 | Piše: K. C.

Glasba je ne veseli več tako, kot jo je v preteklosti.

Igranje jo bolj veseli kot glasba.

Ameriška pevka Toni Braxton se po 20-letni glasbeni karieri poslavlja od odrov. Novico je razglasila v petek v oddaji Good Morning America, kjer je povedala, da se med nastopanjem ne počuti več tako, kot se je nekoč. »Ne vem, kaj se dogaja v mojem življenju. Mogoče ženska kriza srednjih let? Moje srce ni več pri stvari. Nerada to rečem,« je o spremembah v sebi povedala Toni Braxton. Bolj pa se je o prelomni odločitvi razgovorila v intervjuju za spletni portal The Grio. »Kar delam, moram imeti rada. Čutiti moram navdušenje, a to je minilo.« Zato ne namerava več posneti nobenega albuma, vendar ne izključuje možnosti, da bi še kdaj nastopala na odru. Novih projektov pa se ne bo več lotevala.

Kljub temu se 45-letna zvezdnica ne bo odpovedala soju žarometov, saj se bo bolj posvetila svoji drugi ljubezni – igralstvu. Igrala je že v štirih filmih, 9. februarja pa je premiero doživel film Twist of Faith. Želi se poizkusiti v zahtevnejših vlogah, ima pa celo izoblikovano predstavo o prihodnji vlogi: njena želja je igrati lezbijko, ker hoče narediti nekaj povsem drugačnega, kot je delala do zdaj, nekaj, česar od nje ne bi pričakovali.

Nanizala več hitov

V 20 letih ustvarjanja je Toni Braxton nanizala več hitov. Največje uspešnice so Un-Break My Heart, Breathe Again in He Wasn't Man Enough. Uspešno kariero je kronala z osmimi grammyji, njen zadnji, sedmi album pa je bil izdan leta 2010.

Morda pa gre pri tej odločitvi res za nekakšno krizo srednjih let. Za podoben obrat se je odločila tudi Kylie Minogue, med avstralsko in ameriško pevko pa lahko potegnemo nekaj vzporednic: obe sta sredi 40. let (Braxtonova je leto starejša od kolegice), obe imata za seboj vsaj 20 let glasbene kariere (Kylie je lani praznovala 25-letnico) in obe sta glasbene odre zamenjali za velika platna.

Deli s prijatelji