KONCERTA NE BO

Thompsonu prepovedali nastopiti v Avstriji

Objavljeno 28. april 2017 15.15 | Posodobljeno 02. maj 2017 09.03 | Piše: A. K.

Prireditelji trdijo, da ne želijo biti povezani z ideologijo, ki jim jo pripisujejo.

Marko Perković Thompson.

Hrvaški pevec Thompson ima nemalo težav s prepevanjem v tujini. Medtem ko ni videti, da bi bil njegov koncert v Mariboru odpovedan ali prepovedan, so mu Avstrijci zaloputnili vrata pred nosom. Mestna uprava Kremsmuenstera je Thompsonu prepovedala nastop, ki bi ga moral izpeljati to soboto, poročajo avstrijski mediji.

»Organizatorje koncerta smo obvestili, da mestna dvorana ni na voljo. Žal mi je, da je do tega prišlo. Sem proti vsaki vrsti ekstremizma. V prihodnje bomo morali malce bolje premisliti, komu oddajamo dvorano,« je izjavil župan mesta Kremsmuenster Gerhard Obernberger. Ob tem je povedal, da po najnovejših informacijah ob ozadju koncerta ne more zagotoviti »reda in miru«.

Prepovedan tudi na Nizozemskem, v Nemčiji in Švici

Parlamentarni zastopnik zelenih Kai Oellinger je dejal, da so Thompsonu leta 2008 prepovedali nastopiti v Avstriji, prav tako istega leta ni smel nastopati v Nemčiji, Švici in na Nizozemskem. Rudi Anschober iz iste stranke je dodal, da je »za priseljenci iz nekdanje Jugoslavije dolga pot in da miru, ki so ga našli v Avstriji, ne smejo kaliti s tako radikalnimi koncerti.«

Prepoved je zahteval tudi predsednik Odbora preživelih koncentracijskega taborišča Mauthausen Willy Mernyi. »Sramotno je, da se sovražnikom Židov in Srbov dovoli širjenje njihove ideologije sovraštva,« je povedal. Eden od organizatorjev koncerta Kasmidar Gadžić kritik na račun koncerta na razume. »Z nastopi Marka Perkovića Thompsona na Dunaju smo imeli dobre izkušnje.« Ob tem je še dodal, da ne izvajalec ne organizatorji ne želijo biti povezani z ideologijo, ki jim jo pripisujejo, saj naj bi ti časi minili.

 

Deli s prijatelji