USODNI DA

Stevie Wonder se bo še tretjič poročil

Objavljeno 15. april 2017 11.02 | Posodobljeno 15. april 2017 11.03 | Piše: T. P.

Na jamajški poroki se bo trlo zvenečih imen, med svati sta tudi Elton John in Sam Smith.

Občutek ima, da je že vse življenje zaljubljen, morebiti celo v ljubezen samo. A Stevie Wonder je zatrdil tudi, da ti življenje tiste osebe, ki jo boš ljubil, nikoli ne postavi na pot, dokler nisi pripravljen nanjo. In očitno je zdaj, po petih letih romance, ki je tudi že obrodila sad dveh otrok, dokončno pripravljen. Pripravljen, da pri 67 letih še tretjič stopi pred oltar in iz Tomeeke Bracy, ki je skoraj četrt stoletja mlajša od njega, naposled naredi pošteno žensko. V spektakularnem poročnem obredu, menda 17. junija, med zvezdniško smetano bodo kulisa poročnega dne kristalna modrina morja in vitke palme karibske Jamajke.

Da je ljubil že prenekatero žensko, ni nobenega dvoma, o tem priča tudi devet otrok, ki pa jih je eden najbolj ustvarjalnih in najbolj priljubljenih glasbenih ustvarjalcev 20. stoletja dobil s petimi različnimi ženskami. Prvorojenka Aisha in sin Keita sta namreč privekala v razmerju z Yolando Simmons, materi hčere Sophie in sina Kwameja sta neznani, tretjega sina Mumtaza mu je povila ljubimka Melody McCulley, otroka številka šest in sedem pa sta okronala pevčev drugi zakon s Kai Millard Morris. Še dvakrat je vlogo očeta prevzel v jeseni življenja, ko sta se iz njegove petletne ljubezni s Tomeeko rodila sin in pred dvema letoma in pol še hčerka Nia. Deveterica, po žilah katere se pretaka genski zapis genialnega glasbenika, bo v prihajajočem poročnem slavju igrala ključne vloge nevestinih družic in ženinovih poročnih prič. »Na Jamajko bo dal Stevie pripeljati vse, ki so mu dragi in blizu. Ves dan bo v znamenju ljubezni in družine, s svojo pa si je Stevie zelo blizu, zato bodo vsi igrali vlogo, takšno ali drugačno, pri njegovem skoku v zakon,« je povedal vir in pridal, da se bo na jamajški plaži trlo zvenečih imen zabavne industrije, med temi tudi sir Elton John in kantavtor Sam Smith. »Seznam svatov je skoraj kot imenik veljakov zabavne industrije. Poročni ceremoniji bo sledila velikanska zabava, tudi z nekaj presenetljivimi glasbenimi nastopi. Celo Stevie bo morda zapel točko ali dve, čeprav še ni izbral pesmi.« V skladu s tradicijo bo nevesta poročne listine zapečatila s svojim podpisom, od rojstva slepi pevec pa bo, da bo vse lepo in prav ter legalno, na papirjih pustil dva svoja prstna odtisa.

Zvezdnikov prvi zakon s Syreeto Wright je zdržal le dve leti, do leta 1972. Drugič se je v vlogi zakonskega moža preizkusil leta 2001, ko je po le enem letu romance pred oltar že popeljal Kai, s katero sta se po skupnih osmih letih razšla, ločitveno kolesje pa zagnala tri leta pozneje. To je legendarnega pevca pošteno udarilo po žepu, saj ji je moral izplačati zajeten del svoje 100-milijonske pogače, poleg tega mora še vsak mesec nakazovati 30.000 evrov za njuna otroka. Iz tega se je morda česa naučil, saj naj bi z bodočo nevesto Tomeeko že podpisala predporočno pogodbo, katere določila pa (še) niso znana. 

.

Deli s prijatelji