VLOGA

Sprašujejo se, ali je na smrt bolan

Objavljeno 24. november 2015 22.28 | Posodobljeno 21. november 2015 11.49 | Piše: E. B.
Ključne besede: Liam Neeson

Liam Neeson je zdrav, za izčrpan in shujšan videz je kriv lik jezuita.

Ugrabljena 3 mu ponuja 20 milijonov dolarjev.

Možata postava in akcijske vloge so zadnja leta njegov zaščitni znak, zato ne preseneča, da je oboževalce prestrašil s suhljato in šibko podobo. Je Liam Neeson morda na smrt bolan, so se pojavile govorice. Zvezdnik jih je končno zanikal!

In pojasnil, da je vsega kriv – Martin Scorsese. »Hotel je, da smo vsi videti skrajno izčrpani in na koncu z močmi,« je svoj najnovejši izziv razjasnil 63-letni igralec, ki se je pred dnevi v Mehiki končno prikazal zdrav, krepak in celo porjavel. »Nikoli se nisem počutil bolje,« je povedal irski zvezdnik, ki se je za zadnjo vlogo prelevil v portugalskega jezuitskega duhovnika Cristóvãa Ferreiro. Silence (tišina) je naslov najnovejšega filma, v katerem nastopata še Adam Driver in Andrew Garfield, ki sta prav tako sledila strogim navodilom veteranskega filmarja. »Martin zahteva takšno predanost, a mislim, da se vedno povrne,« je zaupal Neeson, ki je za vlogo, precej drugačno od projektov, ki se jih je loteval v zadnjih letih, izgubil deset kilogramov. »On je legendaren, s čimer se je na začetku težko spopasti in premostiti strah, a to je preprosto nujno. Pri njem veljajo zelo stroga pravila: ko ima besedo Martin, mu morajo prav vsi prisluhniti. Tudi tisti, ki v tistem hipu niso neposredno vpleteni, vsi! Zahteva popolno tišino, ko nam razlaga o katerem prizoru, pri tem filmu pa je bilo takšno poveljevanje popolnoma upravičeno, saj je bilo vse skupaj zelo zahtevno.«

Film temelji na romanu Shusakuja Endoja, zgodba pa se dogaja v 17. stoletju na Japonskem. Na velika platna naj bi prišel prihodnje leto, druge podrobnosti pa niso znane, saj producentje še niso zaukazali začetka promocijskih dejavnosti. 

Deli s prijatelji