V ISKANJU UŽITKOV

Spolni turizem tudi pri ženskah vse bolj priljubljen

Objavljeno 27. september 2013 22.30 | Posodobljeno 27. september 2013 22.30 | Piše: Ma. F.

Kenija je ena najbolj vročih destinacij za ženski spolni turizem.

Najnovejša študija je pokazala, da si mlajše ženske ne privoščijo le nedolžnih oblik zabave in sprostitve, temveč tudi enonočne avanture.

Spolni turizem sicer ni nov pojem, saj ni skrivnost, da številni moški potujejo na Tajsko ali Filipine, da bi si poceni privoščili nekaj mesenega užitka. Seveda pa v emancipacijskih časih ženske ne morejo dovoliti, da bi se šovinistično in brezsramno obnašali le moški. Tudi premožne ženske so si od nekdaj kupovale mlajše ljubimce, kakor so si petičneži vedno izbirali spremljevalke, ki jih najprej običajno pospremijo med rjuhe, šele nato na bankete in po nakupovalnih orgijah.

Tarče Kenijci in Jamajčani

Radožive ženske se dandanašnji po seks najraje odpravijo v Afriko, zlasti Kenija velja za eno najbolj vročih destinacij za tovrstne užitke. Tam naj bi menda vsaka peta samska turistka našla spolno potešitev. Po Reutersovi analizi pa vsako leto približno 80.000 nezadovoljenih Severnoameričank in Evropejk odpotuje na Jamajko po najbolj prvinsko medicino.

Ženske si pogosto privoščijo tudi seks za eno noč

Ker pa spolno prenosljive bolezni ne počivajo nič manj kot njihovi prenašalci, oblasti nekaterih držav, kjer je spolni turizem najbolj razvit, niso najbolj navdušene nad to panogo turizma.

Najnovejša študija je pokazala, da si mlajše ženske ne privoščijo le nedolžne zabave in sprostitve, temveč rade uživajo v enonočnih avanturah, piše portal potnik.si. V raziskavi, ki jo je opravila spletna stran misstravel.com, je sodelovalo kar 30.000 žensk. Več kot 40 odstotkov žensk, mlajših od 30 let, je priznalo, da so si na potovanjih privoščile seks za eno noč. Kar 10 odstotkov anketiranih je izjavilo, da so imele med enotedenskim dopustom pet ali več spolnih partnerjev. Raziskovalci so ugotovili, da so ženske med dopustom in na potovanjih precej bolj promiskuitetne kot v vsakodnevnem življenju in da jim takrat, ko zapustijo svoje običajno okolje, zavore drastično popustijo.

Deli s prijatelji