PREMIERA

Spet na odrskih deskah

Objavljeno 02. december 2015 12.16 | Posodobljeno 02. december 2015 12.17 | Piše: E. B.

V dvajsetletnem razmiku sta oba zvezdniška zakonca nastopila v priljubljeni Sylvii.

Matthew Broderick trenutno blesti na odrskih deskah.

Ona je zaigrala v originalni broadwayski izvedbi pred dvajsetimi leti, on nastopa v najnovejši različici: komedija Sylvia, ki jo zakonca Sarah Jessica Parker in Matthew Broderick zelo dobro poznata, je znova osvojila odrske deske.

Komična mojstrovina

Petdesetletna igralka je na nedavni premieri navdušena ploskala možu v gledališču v New Yorku, zvezdniku pa sta se na odru pridružili Julie White v vlogi žene in Annaleigh Ashford, ki se prelevi v psico. Prav vlogo zadnje je daljnjega 1995. proslavila Sarah Jessica, ki je premiero nove izvedbe pospremila z navdušenim aplavzom in samimi pohvalami. Komična mojstrovina, kritiki tako že dolgo hvalijo knjižno uspešnico A. R. Gurneyja, vsaka odrska izvedba pa pritegne veliko pozornosti. To seveda ne preseneča: v središču sta dolgoletna zakonca, njuno rutino pa prekine potepuška psica, ki ji mož Greg ponudi dom, temu pa ostro nasprotuje žena Kate. Sylvia uspešno razdira njun zakon, zgodba pa ponudi svež in izviren pogled na odnos med moškim in žensko ter nepričakovane izzive in preizkušnje, ki jih prinaša skupno življenje.

Matthew bo v vlogi Grega nastopal do konca januarja, prihodnje leto pa ga čakajo kar trije filmi. Podobno marljiva bo tudi njegova žena, ki bo posnela film, zapisala pa se bo še novi seriji. In pri vsem tem ne bo zanemarila svoje druge največje strasti, mode: njena dišava, Lovely, je nedavno proslavila desetletnico, Sarah pa pripravlja še druge modne projekte.

Deli s prijatelji