V SLOVO

Smrt priljubljene igralke: od Srečnih dnevov do prikoličarskega naselja

Objavljeno 24. april 2017 13.21 | Posodobljeno 24. april 2017 13.21 | Piše: S. U.

Erin Moran je umrla v 57. letu starosti.

V 57. letu starosti je umrla ameriška igralka Erin Moran. Vzrok njene smrti ni znan, reševalna ekipa pa je njeno truplo našla po prejetem klicu na pomoč. Erin je svetovno slavo doživela v seriji Srečni dnevi (Happy Days), ki so jo snemali med letoma 1974 in 1984. Takrat je imala samo 14 let in je bila najmlajša v igralski zasedbi. Pripadla ji je vloga Joanie Cunningham, Richiejeve sestre, glavnega lika, ki ga je igral danes priznani režiser Ron Howard.

Ron je bil eden izmed prvih, ki se je od Erin poslovil na spletu. »Tako žalostna vest. Počivaj v miru, Erin. Spomnil se te bom, ker si naše scene na snemanjih naredila boljše in nas obenem vedno nasmejala,« je zapisal. 

Prek twitterja se je od Erin zposlovil tudi Henry Winkler, ki je v seriji igral nepozabnega Fonza: »Oh, Erin, zdaj boš končno našla mir, ki si si ga tako želela na Zemlji. Počivaj v njej mirno ...«

Kasneje je Erin nastopila še v nekaj serijah, kot so Joanie Loves Chachi, The Love Boat, Murder She Wrote ...

Po letih slave je sledil hud osebni padec. Zadnje čase je rumene medije polnila z novicami, da sta z možem zabredla v finančne težave in živela celo v prikoličarskem naselju.

Deli s prijatelji