PRESENEČENJE

Sloviti Tarantino bi rad režiral Zvezdne steze

Objavljeno 14. december 2017 09.31 | Posodobljeno 14. december 2017 09.33 | Piše: A. P.

Priljubljeni režiser išče nove izzive v širjavah vesolja. Z JJ Abramsom naj bi sestavljala ekipo scenaristov.

JJ Abrams je postal guru znanstvene fantastike. FOTO: Guliver/Cover Images

Filmsko javnost je pretresla novica, da naj bi priljubljeni režiser Quentin Tarantino naredil odločen korak v znanstvenofantastične vode. Že več let je jasno, da je kultni režiser velik ljubitelj znanstvenofantastične franšize Zvezdne steze, nedavno se je očitno odločil izpolniti svoje mladostniške sanje – navezal je stike z JJ Abramsom in mu povedal, da ima odlično zamisel za novi film. Abrams je trenutno do vratu zaposlen s pripravami na novi, deveti film Vojne zvezd, ki naj bi prišel v kino decembra 2019. No, oboževalci so trenutno obsedeni z aktualnim osmim delom z naslovom Poslednji Jedi, ki je ta teden prišel v kinematografe in navdušil oboževalce in kritike. Abramsu naj bi svojo zamisel že predstavil, v kratkem naj bi sestavila skupino scenaristov, ki bi začeli razvijati film v studiu Paramount. Tarantino bi film rad režiral, JJ Abrams pa bi ga znova produciral.

Zadnji film Zvezdnih stez Onkraj so kritiki sprejeli z navdušenjem, v kinu pa si ga je ogledalo le malo ljudi.

Spomnimo, da je prav Abrams leta 2009 s filmom Zvezdne steze obudil franšizo, leta 2013 je sledil naslednji del V temo, nato, ali prav zaradi tega, pa so ga zvlekli tudi v svet Vojne zvezd. Paramount je že pred prihodom Tarantina povedal, da pripravlja film, v katerem naj bi Chris Hemsworth upodobil očeta kapitana Kirka, ki ga odlično igra Chris Pine. Vprašanje je, kako bo prihod Tarantina vplival na ta film. Zadnji film Zvezdnih stez Onkraj, ki je izšel lani, je bil med kritiki sprejet z navdušenjem, v kinu pa si ga je ogledalo le malo ljudi. Zaslužil je 292 milijonov evrov, kar je najmanj od vseh treh filmov obujene franšize.

Že leta 2015 je Tarantino v nekem intervjuju priznal, da bi raje režiral film Zvezdnih stez kot Vojne zvezd, ker naj bi bil velik ljubitelj prvotne nadaljevanke. "Omejevalo jih je le malo denarja in osem dni časa, da so posneli novi del," je povedal Tarantino. "Če bi vzel katero od njihovih nadaljevank, bi jo brez težav razširil na 90 minut ali več in vmes naredil nore, res nore stvari." Ob tem je omenil serijo Včerajšnji Enterprise iz skupka Zvezdne steze: Naslednja generacija kot najboljšo napisano epizodo v celotni franšizi.

Deli s prijatelji