NORMALNO ŽIVLJENJE

Slovita igralka si želi molsti krave in imeti farmo s kozami

Objavljeno 02. december 2017 17.46 | Posodobljeno 02. december 2017 17.48 | Piše: T. P.

Jennifer Lawrence si bo vzela zasluženi premor. Oskarjevka sanja o kmetiji z velikanskimi travniki.

Fotografija je simbolična.

Politični aktivizem ali kmetovanje? To je vprašanje, ki si ga v teh dneh zastavlja oskarjevka Jennifer Lawrence. Po letih garanja pred filmskimi kamerami si je zaželela predaha od norije zabavne industrije. »Zamišljam si sebe z umirjenim, normalnim življenjem,« je zajadrala v domišljijski svet, daleč od filmske meke, za katerega pa je bila v otroštvu prepričana, da bo tudi njena resničnost. To pa se ji je razblinilo že pri rosnih 14, ko jo je potegnilo v svet sedme umetnosti, nato pa je minulih 13 let skoraj brez predaha nizala film za filmom. »Mislim, da si bom vzela krajši predah. Za naslednji dve leti nimam ničesar v načrtu,« je s skoraj malce lažjim srcem dejala septembra in si v tem času že grobo zamislila, čemu se želi zdaj vsaj začasno posvetiti. Kajti brezdelno že ne bo poležavala, saj bi jo, če se zvečer ne bi ulegla z občutkom, da je nekaj storila, zgrabila panika.

Mislim, da si bom vzela krajši predah. Za naslednji dve leti nimam ničesar v načrtu.

Nekateri so sicer prepričani, da je treba železo kovati, dokler je še vroče. In Jennifer vsekakor je vroča roba Hollywooda, saj je zaželena med režiserji in priljubljena med trumami filmskih sladokuscev, tako da sta naziva ene najbolje plačanih igralk in najbolj dobičkonosnih zvezd logična posledica. A čeprav bi lahko še naprej jahala na visokem valu slave in si z milijoni polnila bančni račun, se je odločila izpreči. Verjetno precej zasluženo, saj se je zadnjih sedem let podpisovala pod povprečno tri filme, večinoma mega uspešnice, na leto. »Želim si kupiti kmetijo. In rediti in molsti koze.« S tem bi se dejansko vrnila k svojim koreninam, saj je odraščala le streljaj od kmetije s konji, tja pa je zahajala tako rekoč vsak dan. »Živeli smo le 15 minut stran, zato sem odšla tja skoraj vsak dan,« ob tem pa je v njej vzklila ljubezen do preprostejšega kmečkega življenja in živali.

Prvi načrt je lasten ranč z velikanskimi travniki, kjer bi se pasle koze. Drugi pa je, da se še siloviteje posveti aktivizmu, predvsem neprofitni organizaciji Represent.Us, ki se bori proti politični korupciji. Z drugimi besedami, tudi če se za nekaj časa poslovi od filma, ji nikakor ne bo dolgčas. 


Deli s prijatelji