ZASVOJEN

Sina Roberta Downeyja Jr. aretirali zaradi mamil

Objavljeno 03. julij 2014 11.14 | Posodobljeno 03. julij 2014 11.14 | Piše: K. C.

India Downeyja so policisti zalotili s kokainom.

Robert Downey ml.

Še en dokaz, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Medtem ko se je Robert Downey Jr. že v devetdesetih letih bojeval proti odvisnosti od mamil in nekaj časa celo preživel za rešetkami, se zdaj podobno dogaja prav njegovemu sinu Indiu, ki je bil aretiran, ker je policija pri njem našla mamila.

Najprej je voznik – Indio je bil sopotnik – celo zbežal pred policijskimi patruljami, nato pa so ga ujeli in pregledali njegov avtomobil. Dvajsetletnik je imel pri sebi kokain. Indijevo aretacijo so potrdili na losangeleški policiji. Sina slavnega ameriškega igralca so nato predali lokalni policiji. Neprijetni dogodki v družini Downey so se odvijali v nedeljo popoldne v bližini Santa Monice. V ponedeljek zgodaj zjutraj je bil mladenič že na prostosti, potem ko je bila zanj določena varščina nekaj več kot 10.000 dolarjev. Več podrobnosti še ni znanih, niti to ne, koliko ljudi je bilo navzočih ob aretaciji. Spletna stran TMZ pa je poročala, da naj bi policija postala pozorna na avtomobil, potem ko je videla, da nekdo v njem kadi pipo.

Indio se je Robertu Downeyju Jr. rodil v zakonu z zdaj že nekdanjo ženo Deborah Falconer. Oče in sin sta skupaj nastopila v uspešnici Cmok, cmok, bang, bang, sicer pa je kitarist in pevec.

Hollywoodski zvezdnik ima tudi, kot smo že omenili, temno stran. Leta 1997 je bil 180 dni v zaporu zaradi agresivnega vedenja. Med prestajanjem kazni se je domnevno večkrat sprl z drugimi zaporniki in se menda kar dvakrat zbudil v mlaki lastne krvi. Vendar ga to še ni izučilo, saj se je leta 1999 vrnil za rešetke. Takrat bi moral za tri leta v ustanovo za odvisnike od mamil, saj je bil pozitiven na testiranju, vendar ga je po enem letu sodnik osvobodil. O hudi preizkušnji v zaporu ni hotel govoriti, gotovo pa bo sinu znal povedati nekaj krepkih. Ko se je rešil težav z mamili – na rehabilitaciji naj bi bil leta 2003 –, pa je postal eden izmed najbolj iskanih igralcev v Hollywoodu in eden izmed najbolj plačanih v zgodovini filma. 

Deli s prijatelji