LEGENDA

Šele pri 95 letih izvedela, koliko je v resnici stara

Objavljeno 04. april 2017 11.02 | Posodobljeno 04. april 2017 11.03 | Piše: T. P.

Doris Day praznovala 93. rojstni dan in izvedela, da je v resnici dve leti starejša.

Že leta sta tesni prijateljici, morda tudi zato, ker sta korakali po dokaj podobnih poteh. Tako Doris Day, zvezdnica romantičnih komedij zlate dobe Hollywooda, kot vedno zabavno zlato dekle Betty White sta namreč velik del mladosti preživeli pred filmskimi kamerami. In nobeni kljub želji po večni ljubezni ni uspelo ohraniti srečnega zakona, saj je prva podpisovala ločitvene papirje štirikrat, Whitova pa enkrat manj. Ob tem da se obe kljub že preseženemu 90. letu lahko pohvalita z izjemno vitalnostjo, kot bi jih šteli nekaj desetletij manj. »Dolga leta sta se šalili zaradi tega, ker je Betty dve leti starejša,« pa je zdaj povedal Dorisin predstavnik Charley Cullen Walters, saj ta njuna zasebna šala zdaj ne bo več držala vode. Ob včerajšnjem rojstnodnevnem praznovanju je Dayeva namreč naletela na svoj rojstni list in sprevidela, da s prijateljico nista narazen dve leti, ampak tri mesece.

Whitova je januarja letos zakorakala v 96. leto življenja, Doris pa je včeraj globoko zajela sapo in poskušala upihniti svojih 93 svečk. In nato dobila darilo, ki ga nikakor ni pričakovala. Razodetje svojih resničnih let. Kajti če je večino življenja živela v prepričanju, da je na svet pokukala 3. aprila 1924, ji je rojstni list razkril, da živi že dve leti dalj, kot je menila. Da je privekala na svet leta 1922 in je včeraj (nevedoč) zaznamovala svoj 95., in ne 93. rojstni dan. »Vedno sem govorila, da so leta le številka, zato svojim rojstnim dnem nisem nikoli posvečala pretirane pozornosti. Je pa super, da končno vem, koliko jih v resnici štejem,« je nepričakovani dar skoraj z navdušenjem sprejela, četudi bi ga večina žensk verjetno poskušala kar vrniti.

Če je kdo pomislil, da je zmešnjava zaradi let nastala, ker bi legendarni zvezdnici pešal spomin, se je pošteno zmotil. Zmota naj bi se zgodila že pred desetletji, ko si je Doris komaj utirala pot v svet filma. »Zgodba, ki sem jo največkrat slišal, se navezuje na eno od njenih zgodnejših avdicij. Tedaj je bila še zelo mlada in je na obrazec najverjetneje zapisala napačno letnico rojstva. Ne vem, ali je zgodba resnična ali ne, a preprosto se je ohranila v ustnem izročilu in zveni verjetno,« je obrazložil igralkin predstavnik in dodal, da je Doris še vedno odličnega zdravja in še korak bliže stotici, kot so mislili do zdaj. »Odlično se drži. Ne bom presenečen, če bomo čez pet let plesali ob njenem stotem rojstnem dnevu.«

 

.

Deli s prijatelji