PLOČNIK SLAVNIH

Šele pri 64 letih 
dobil svojo zvezdo

Objavljeno 24. marec 2017 17.13 | Posodobljeno 24. marec 2017 17.13 | Piše: T. P.

John Goodman soigralki Roseanne Barr pripisuje levji delež zaslug za svoj uspeh.

Slavo mu je prinesla humoristična serije Roseanne.

Vselej je bil med okroglimi, v najtežjem obdobju svojega življenja mu je kazalec na tehtnici pokazal že grozljivih 181 kilogramov. A četudi se je Johnu Goodmanu v minulih letih uspelo otresti precej kilogramov – pred šestimi leti je ponosno razkril, da je shujšal za kar 45, prav toliko pa se mu jih je uspelo znebiti lani –, še vedno spada v elitno skupino hollywoodskih težkokategornikov. Kar je zdaj prepoznala tudi kritiška srenja, saj je konec minulega tedna na slovitem bulvarju slavnih zažarela zvezda z njegovim imenom. V neposredni bližini zvezde njegove soigralke Roseanne Barr, ki ji je na ceremoniji pripisal levji delež zaslug za svoj uspeh v igralskih vodah. »Roseanne, hvala. Mislim, da danes ne bi stal tukaj, če ne bi bilo tebe. Ogromno si morala požreti, a vselej si imela prav. Rad te imam,« se je zahvalil televizijski ženi iz kultne humoristične serije Roseanne, ki je Goodmanu prinesla zlati globus, sedem nominacij za emmyja ter ga izstrelila med zvezde.

Igralec s karizmo

Filmski kritik Stephen Dalton ga je označil za vsestranskega igralca z izjemno karizmo. Goodmanov stanovski kolega Jeff Bridges, ki se je z zvezdnikom postavil pred kamere leta 1998 v kultnem filmu Veliki Lebowski, pa ga je označil kar za legendo. »Je dober moški in dober igralec. Zaznamoval je naš čas in postal legenda. Zato zvezda zate v osrčju Hollywooda, zvezda, ker te imamo radi,« je dejal Bridges, ki se ni spomnil zgolj njegovih vložkov v nekaterih »precej čudaški filmih« – sklicujoč se tudi na Lebowskega –, ampak tudi njegovega udejstvovanja na gledaliških deskah. Ali, če potegnemo črto, Goodman je nastopač in človek v zabavni industriji v najboljšem pomenu besede.

Minuli petek je bil za igralca dvojno pomemben dan. Ne le da se je tedaj za večnost na Pločniku slavnih zasvetilo njegovo ime, ampak je na velikih platnih zasijal tudi njegov najnovejši filmski projekt Kong: Otok lobanj, tako da sta ga na slavnostno odkritje zvezde spremila še soigralca Tom Hiddleston in oskarjevka Brie Larson. Seveda sta mu na njegov veliki dan, na katerega je moral čakati 64 let, od tega jih je polovico namenil filmski umetnosti, stali ob strani žena Annabeth in njuna hčerka Molly, ženski, ki sta vselej v njegovih mislih. »Molly mi na obraz vedno nariše nasmeh, vselej, ko to najbolj potrebujem, Annabeth pa je ljubezen mojega življenja, ki je dolgo prenašala veliko preveč, a sva iz vsega izplavala,« je še dejal Goodman, verjetno spominjajoč se svoje dolgoletne bitke z alkoholizmom. Pred desetletjem, ko je spoznal, da ima na izbiro življenje ali smrt, je iz nje odšel kot zmagovalec. 

Deli s prijatelji