BODOČA AMERIŠKA PREDSEDNICA

Sarah postala babica, zdaj pohod na Belo hišo

Objavljeno 10. avgust 2011 22.44 | Posodobljeno 11. avgust 2011 07.55 | Piše: E. B.

Zagrizena republikanka Sarah Palin je v drugo postala babica

Sarah Palin

Sarah Palin (47) je že drugič babica! Novico je prvi objavil neodvisni novinar in pisec Joe McGinnis, ki se je pred dvema letoma preselil v elitno sosesko Palinovih na Aljaski, zato da bi se lažje dokopal do zasebnih podatkov razvpite družine in spisal knjižno uspešnico.

Sin Track postal očka Kyle Grace

Srečni očka naj bi bil prvorojenec nekdanje podpredsedniške kandidatke, vojak Track, ki jih sicer šteje komaj 22, mamica pa Britta Hanson. Maja je ameriško javnost presenetila novica, da sta zaljubljenca še iz srednješolskih dni stopila pred oltar, Palinovi takrat niso hoteli komentirati govoric, da pričakujeta naraščaj. Pozneje so namigovanja in fotografije zaobljenega trebuščka zaokrožile po facebooku, v nedeljo zvečer pa naj bi na svet prijokala zdrava deklica Kyla Grace. Mimogrede, Britta je bila nekoč sostanovalka Trackove sestre Bristol, pozneje je opravljala administrativna dela v pisarni bodoče tašče, takrat guvernerke Aljaske, zdaj pa bo materinstvo poskušala uskladiti s študijem zdravstvene nege.

Palinova ima 5 otrok

Sarah in Todd Palin, ki sta se poročila na skrivaj leta 1988, imata pet otrok, najstarejši je Track, za njim so se rodila tri dekleta, Bristol, Willow in Piper, Trig pa je prišel na svet leta 2008, nekaj mesecev prej, preden se je razvpita guvernerka začela potegovati za položaj podpredsednice ZDA. Mediji so jo že na začetku kampanje zasuli s kritikami, češ kako se lahko poda na tako zahtevno politično pot takoj po rojstvu otroka, ko pa se je razvedelo, da deček povrhu boleha za downovim sindromom, so jo popljuvali.

Hčerka je že samska

Nekaj časa so celo ugibali, ali je Trig morda sin njene najstarejše hčere, a so kaj hitro potihnili – kajti Sarah je že naznanila, da bo tudi babica, saj da Bristol in njen zaročenec Levi Johnston še isto leto pričakujeta naraščaj. Čez nekaj mesecev se je rodil Tripp, poroke ni bilo, Levi pa od pompoznega razhoda z Bristol išče uspehe v igralskih, pevskih, manekenskih in celo političnih vodah.

Televizijska komentatorka

Zagrizena republikanka, sicer diplomirana novinarka Sarah, se od poraza na zadnjih volitvah ukvarja predvsem s komentiranjem in kritiziranjem političnega dogajanja v ZDA na televiziji Fox, kjer je imela tudi svojo oddajo, posnela pa je še dva dokumentarca. A leto 2012 bo zanjo menda prelomno, pravijo dobro obveščeni: 47-letna Palinova je namreč naznanila, da je skrajni čas, da ženska vodi ZDA, zato naj bi se kljub pomanjkanju izkušenj podala kar v predsedniško kampanjo, po mnenju drugih pa naj bi se potegovala za sedež v senatu.

Deli s prijatelji