POSEBNA OBRAVNAVA

Samantho Fox zaradi žaljenja vrgli iz letala

Objavljeno 21. november 2015 13.14 | Posodobljeno 21. november 2015 13.15 | Piše: T. P.

Nekdanja pin-up lepotica pri vkrcavanju zahtevala posebno obravnavo.

Zaradi žaljivega in nasilnega vedenja naj bi jo vrgli iz letala.

Svojčas na Otoku verjetno ni bilo slovitejšega oprsja, kot je bilo njeno. In le redke Britanke so se v 80. letih lahko pohvalile, da so jih pogosteje in z večjo vztrajnostjo lovili v fotografski objektiv kot Samantha Fox. A četudi je od dni največje slave verjetno najslovitejšega pin-up dekleta preteklo že precej vode, je mična Samantha očitno še vedno prepričana, da si zasluži drugačno obravnavo kot preostali. In to je poskušala dopovedati, nikakor ne prijazno, zaposlenim na letališču pri madžarskem nizkocenovnem letalskem prevozniku Wizz Air, kjer pa za njeno robantenje niso imeli potrpljenja. Nasprotno – prepovedali naj bi ji vkrcanje na letalo.

Čakala pa že ne bo!

Stanje v vrsti za oddajo prtljage in nato čakanje, da se vkrcamo na letalo, je žel nujni in ne najprijetnejši del potovanja, ki pa naj bi se mu Foxova poskušala ogniti. »Ne bi smela stati in čakati v vrsti s temi ljudmi!« naj bi rohnela na londonskem letališču, od koder je potovala v litovsko prestolnico Vilno na koncert. Ko pa so ji hoteli za ročno prtljago zaračunati še dodatnih 41 evrov – čeprav je že za letalsko vozovnico odštela skoraj 210 evrov! –, je bilo preveč. Začela naj bi bentiti, verbalno udrihati po zaposlenih, dokler ti tega niso več prenašali in ji prepovedali vstop na letalo. Tudi zato, ker naj bi njen bes še dodatno napajal alkohol, ki ji je krožil po telesu. »Enega potnika smo vrgli iz letala, saj se je nasilno in žaljivo vedel do osebja,« je razložil predstavnik letalske družbe, ki pa diplomatsko ni omenil njegovega imena, je pa pridal, da so se za ta skrajni ukrep odločili tudi zato, ker naj bi vročekrvnež kazal znake opitosti, ki bi se med poletom, v zraku, lahko še poslabšali in zaostrili.

Na naslednje letalo

Foxova je pravočasno prispela v Vilno in bila navdušena nad svojim razprodanim koncertom. Toda potniki, ki so z njo čakali na londonskem letališču, nad zvezdnico niso bili tako navdušeni. »Zaradi nemogočega vedenja dive je polet zamujal!« je tvitnil eden, drugi pa podelil dokaj splošno mnenje, da so jo imeli »vsi že vrh glave«. Čeprav je pevkin predstavnik za stike z javnostjo poskušal omiliti njen izbruh, češ da letalo ni zamujalo zaradi nje in da je plačala dodatne štiri desetake za prednostno vkrcanje, kar pa je bila slaba naložba, saj so najprej začeli vkrcavati ljudi iz ekonomskega razreda. Kar je, seveda, poskušala obrazložiti stevardesi. »Razložila je, da je za prednostni vstop na letalo doplačala, a začeli so z ekonomskim razredom,« je povedal medijem in še, da se je Wizzairovo dekle Foxovi opravičilo, Samantha pa je nato še pravočasno ujela naslednji polet v glavno mesto Litve.

Deli s prijatelji