OTROK

S supermanekenko, potem pa še z ženo

Objavljeno 04. julij 2011 22.54 | Posodobljeno 05. julij 2011 10.00 | Piše: T. P.

Linda Evangelista je štiri leta skrivala ime očeta svojega sina

Linda Evangelista zahteva preživnino za sina Augustina Jamesa
Biti François-Henri 
Pinault ni slabo. Lahko je celo naravnost čudovito. Ne le da je predsednik družinskega večmilijardnega imperija prestižnih znamk PPP, ki mu polnijo že tako debelo denarnico svetovne znamke visoke mode, kot so Gucci, Bottega Veneta in Yves St. Laurent, temveč je pred petimi leti očaral in ljubil tudi dve izmed najlepših žensk na svetu: dolgonogo gazelo in kraljico modnih stez Lindo Evangelisto in ognjevito zvezdnico filmskih platen Salmo Hayek, s katero je leta 2009 nato tudi skočil v zakonski stan. A lepotici in francoskega podjetnika očitno povezuje več kot zgolj ljubezen. Multimilijonar se je izkazal za pravega moškega, skoraj plemenskega bika, saj je njegova ljubezen z obema krasoticama obrodila sadove. Igralka mehiških korenin je septembra 2007 rodila hčerko Valentino Palomo Pinault, le slabo leto prej pa je na svet privekal sin kanadske supermanekenke Augustin James. Oba malčka pa v sebi nosita genski zapis francoskega mogotca.

Štiri leta je v sebi nosila skrivnost. Štiri leta je bila edina, ki je poznala ime očeta svojega sinčka. Njegovo identiteto je skrivala za megleno podobo neznanega newyorškega arhitekta in celo lagala. A zdaj je kanadska lepotica izpadla iz klike samskih zvezdniških mamic, kot so Jodie Foster, Minnie Driver in January Jones, ki skrivajo identitete biološkega očeta svojega podmladka. Ena najbolje plačanih manekenk 90. let, ki za manj kot 10.000 dolarjev ni niti vstala iz postelje, se je namreč odločila, da lahko oče njenega Augija prispeva malce več kot zgolj seme – preživnino. Ki pa jo je nemogoče zahtevati, če ne razkrije tudi očetovega imena.

A medtem ko bi v idealnem svetu stene hiše pravice obdržale skrivnost, so sodni dokumenti newyorškega družinskega sodišča vendar pricurljali na plano. V vlogi naj bi bilo zapisano, da je Pinault oče nezakonskega Augustina, ker pa naj bi podjetnik priznal očetovstvo, mora sodišče le še določiti višino preživnine. A četudi je modrooka samohranilka že trikrat ali štrikrat zakorakala v sodno stavbo, ni bilo nikoli mogoče videti tudi François-Henrija. »Nastal je manjši nesporazum. Mislili smo namreč, da lahko vse uredimo le s kratko telefonsko konferenco,« je dejal podjetnikov odvetnik David Aronson. Nesporazum ali ne, verjetno je le vprašanje časa, kdaj bo sklenjen dogovor o višini preživnine. A po newyorškem zakonu mora oče tej nameniti 17 odstotkov zaslužka – kar je v njegovem primeru približno 620.000 evrov, saj jih je v preteklem letu zaslužil vrtoglavih 3,7 milijona.

Morda pa je pomembnejše vprašanje, ali je za očetovstvo vedela tudi žena Salma.
Deli s prijatelji