NA POGREBU

Romunska William in Kate

Objavljeno 21. december 2017 15.51 | Posodobljeno 21. december 2017 15.51 | Piše: B. K. P.

Edini vnuk pokojnega romunskega kralja Nicholas Medforth-Mills se je vrnil v domovino. Nicholas in njegova zaročenka sta v Romuniji izjemno priljubljena, družina ga ne mara.

Nicholas Medforth-Mills in njegova zaročenka Alina-Maria Binder

V Romunijo se je kljub zgražanju vrnil vnuk pokojnega kralja Mihaela, ki že od svojega petega leta živi v Veliki Britaniji. Dvaintridesetletni Nicholas Medforth-Mills je v domovini izjemno priljubljen, in to kljub očitkom, da se je pred dvema letoma zapletel v spolni škandal. Po spočetju otroka ženski, s katero nista bila poročena, se ga je družina odrekla in o njem niso hoteli več niti slišati. Izjemo so naredili le v soboto, ko je bil v Bukarešti pogreb kralja Mihaela, Nicholas, med samimi ženskami edini vnuk pokojnega vladarja, pa je bil med prvimi, ki so po ulicah Bukarešte stopali za krsto. Pogreba se je udeležil v spremstvu svoje glamurozne zaročenke Aline-Marie Binder, ki je prav tako prevzela Romune s svojo eleganco in izpiljenim slogom. Parček so razglasili za romunska Williama in Kate.

Zaradi priljubljenosti mu zavidajo drugi člani družine.

Romuni se kljub temu da je njihova država že dolgo republika in monarhi nimajo prav nobenega vpliva na življenje in državniške odločitve, raje zgledujejo po njih kot po politikih, ki so, kot pravijo, pokvarjeni in neprivlačni. Nicholas Medforth-Mills bi moral biti tretji v vrsti za romunski prestol, če bi dežela še bila monarhija. Njegova mama, princesa Elena, je bila druga hči kralja Mihaela in se je poročila s profesorjem geografije. Tudi Nicholas ima univerzitetno izobrazbo, poleg tega je privlačen, obožuje kolesarjenje in ekologijo, zaradi česar se je Romunom več kot priljubil. To je njegovo družino prisililo, da so ga znova sprejeli medse in z njim njegovo zaročenko, s katero načrtujeta poroko naslednje leto.


»Nicholas je postal izjemno priljubljen, a videti je, da so mu to priljubljenost zamerili drugi člani družine in morda se ga je kdo hotel znebiti, zato je kralju po škandalu prišepnil, naj se mu družina odreče. A zdaj je ravno njegova priljubljenost pri ljudeh družino prisilila, da ga vzamejo nazaj, kar je prav posebna ironija,« je po sobotnem pogrebu družinske zdrahe komentirala ameriška zgodovinarka, ki je osebno poznala pokojnega kralja in je o njegovi družini napisala tudi knjigo.


 

 

Deli s prijatelji