V KNJIGI

Rešitev za vse, ki jih je obsedel seksi detektiv

Objavljeno 10. november 2015 11.26 | Posodobljeno 10. november 2015 11.27 | Piše: T. P.

Knjiga za vse, ki nezdravo častijo britanskega igralca Benedicta Cumberbatcha. Občudovalci najprej rešijo kviz, nato pa se obsedenosti rešijo v petih korakih.

Enemu izmed oboževalcev Benedicta Cumberbatcha se je verjetno omračil um.

Nikakršnega dvoma ni, da je britanski igralec Benedict Cumberbatch omrežil množice. Nekateri njegovi najbolj zvesti privrženci, ki sami sebe imenujejo kar Cumberbitches, po večini seveda ženskega spola, pa svojega skoraj čaščenja sploh ne skrivajo, ampak so ustvarili že skoraj gibanje. Toda čeprav je bil televizijski Sherlock Holmes večkrat razglašen za najbolj seksi moškega – med drugim mu je ta naziv podelila revija Empire, bralci revije Glamour pa so malenkost več seksapila podelili le Jamieju Dornanu, junaku filmske priredbe uspešnice Petdeset odtenkov sive –, vse vendar ne leži zgolj v lepoti. Pomembni so namreč tudi njegovi dosežki, življenjska pot, sanje in strahovi. Dejstva, ki bi jih vsak pravi oboževalec moral izstreliti kot iz topa, tudi sredi noči.

Knjiga o tebi je vsekakor znak, da si dosegel najvišjo možno sfero oboževanja. Toda ne kakršna koli knjiga. Ne preprosta biografija ali avtobiografija, to ima že skoraj vsak zvezdnik ali veljak. Cumberbatch je povsem svojstveno posegel v svet literature, ki jasno in glasno signalizira, da je marsikateri od njegovih oboževalcev prešel okvire občudovanja in zataval v manj zdravo čaščenje in obsedenost. Na knjižne police je namreč prišla knjiga My Name Is... And I Am A Cumberbitch (Moje ime je... in sem Cumberbitch), ki obljublja obsedence ozdraviti njihovih nezdravih občutij. Seveda pa morajo s pomočjo knjige sprva dognati, ali so tudi v resnici obsedeni, do odgovora pa jih bo popeljal kviz.

V katerem filmu je zaigral Paula Marshala? Kateri inštrument se je naučil igrati, da je nastopil v Sherlockovi vlogi? Kaj je leto dni počel v Indiji? Kateri internat je obiskoval? so nekatera izmed vprašanj, ki pomagajo razjasniti, ali imaš težavo. Slednjo pa lahko, če se tako izkaže, razrešiš v petih korakih. S sledenjem petstopenjskemu načrtu, kako se ozdraviti odvisnosti.

Deli s prijatelji