STAVIŠ, DA ...?

Razmislil bo pod Himalajo

Objavljeno 21. junij 2011 12.37 | Posodobljeno 21. junij 2011 12.37 | Piše: A. G., Ba. P.

Legendarni televizijec Thomas Gottschalk (61) še ni rekel zadnje

V njegovi oddaji se je hudo poškodoval študent.
Kultni nemški TV-voditelj Thomas Gottschalk (61), ki je v slovo pomahal po tragediji, ki se je pripetila med njegovo oddajo Wetten, dass…? (Staviš, da ...?) decembra lani, še ni čisto prepričan, ali se želi umakniti s prestola enega najboljših, če ne že prvaka med voditelji zabavnih televizijskih oddaj, ki so s svojo prepoznavnostjo, drznostjo in zvenečimi imeni med gosti segle tudi čez domače planke.

Tragično zvezdnikovo slovo

Gottschalk se je za umik odločil po lanski nesreči, ko se je med oddajo hudo poškodoval 23-letni študent Samuel Koch. Na posebnih vzemteh, ki si jih je pritrdil na noge, je izvajal salto čez avto. Po vratolomnem padcu je ostal hrom od vratu navzdol. Oddajo je vodil 25 let, ZDF, kjer je gostoval vsa leta,  pa naj bi se sicer že pogovarjal z njegovimi morebitnimi nasledniki.

Razmislek v osami

A tudi voditelj je že podvomil o svoji nenadni odločitvi, da odide v anale. Nekajkrat je dvoumno namignil, da si bo morda premislil, saj mu je nemško javno mnenje sila naklonjeno. Dokončno naj bi o svojem obstanku med zvezdami razmislil v Himalaji. A Gottschalk je menda že privolil v to, da bo na ZDF vodil tedensko nočno pogovorno oddajo, prva TV-mreža ARD pa mu ponuja vsakodnevno večerno oddajo, ki bi naj stekla že jeseni.
Deli s prijatelji