SPOPAD

Puff Daddy z utežmi
 na sinovega trenerja

Objavljeno 24. junij 2015 19.25 | Posodobljeno 24. junij 2015 19.25 | Piše: U. S.

Slavni glasbenik zatrjuje, da je ravnal v samoobrambi.

Diddyja so prijeli, ker se je z utežmi spravil nad kondicijskega trenerja ekipe, pri kateri trenira njegov sin.

LOS ANGELES – Znani ameriški raper in hiphoper z vzdevkoma Puff Daddy in Diddy, njegovo pravo ime je Sean Combs, se je znašel za zapahi: prijeli so ga v ponedeljek popoldne po spopadu s kondicijskim trenerjem ameriškega nogometa Salom Alosijem. Vzrok spora: trener je med popoldanskim treningom kričal na raperjevega sina Justina, menda mu je celo zabrusil, naj se ne vrne do konca poletja, saj da se premalo trudi. Pri ekipi je že tri leta, igral pa je le na nekaj tekmah.

Strpali so ga v zapor

Nekaj ur po mini incidentu na igrišču je glasbenik in podjetnik odšel v telovadnico na univerzi UCLA, da bi Alosija vprašal, kje se je zataknilo, kaj je problem. Toda trener ni hotel 45-letnega Diddyja niti slišati niti videti. Še več: Alosi mu je zapretil, naj nemudoma odide s kampusa, sicer bo poklical varnostnike. »Ni problema, jaz bom poklical policijo,« mu je odgovoril raper, potem pa je Alosi popolnoma izgubil živce. Zakadil se je v Diddyja, a se je ta znašel, zgrabil uteži in se postavil v obrambni položaj. Policija je hitro prišla in preprečila stopnjevanje spora. V incidentu ni bil nihče ranjen. In čeprav je možem postave izjavil, da je vse počel v samoobrambi, so policisti Diddyja vklenili in strpali v zapor. Tudi viri blizu glasbenika pravijo, da ni bil napadalec, da se je le branil. No, neki drugi vir je povedal popolnoma drugačno zgodbo: da se je trener pogovarjal po telefonu, raper pa je zgrabil utež in z njo zamahnil ter ga le za las zgrešil. In da bi trenerja, če bi se spor nadaljeval, lahko tudi ubil.

Nekaj ur po aretaciji so Diddyja izpustili po plačilu varščine, ki naj bi znašala 160.000 dolarjev, šerifovi predstavniki pa so ameriškim medijem povedali, da je glasbenik plačal 50.000 dolarjev. Raperjevi predstavniki incidenta niso komentirali, aretacija pa je zadnja v seriji Diddyjevih prekrškov: leta 1999 je bil v primeru streljanja v nekem newyorškem nočnem klubu obtožen podkupovanja in posedovanja orožja, a so obtožbe pozneje ovrgli. Istega leta so ga prijeli zaradi vpletenosti v pretep nekdanjega direktorja Interscopa Steva Stouta v New Yorku; Combs se je opravičil, obtožbe so omilili in mu odredili obiskovanje terapij za obvladovanje jeze. Letos ga je neki moški iz Arizone obtožil, da ga je boksnil v obraz na zabavi po superbowlu, Combsa niso aretirali.

Deli s prijatelji