NESREČA Z MOŠKIMI

Prvi mož jo je posilil, njen drugi je bil pedofil

Objavljeno 30. november 2017 21.22 | Posodobljeno 30. november 2017 21.24 | Piše: T. P.

Igralec in pevec Anthony Newley je o svojih nagnjenjih posnel celo film. O njegovi temni plati je sin Sasha spregovoril v knjigi Mladoletnik brez spremstva.

Zaposlena je bila s kariero in Joan Collins za otroke ni ostalo ne časa ne energije, je o svoji zvezdniški mami dejal Sasha Newley, ki ga je britanska lepotica rodila v drugem zakonu z igralcem in pevcem Anthonyjem Newleyjem. A vendar ni bila le mati tista, ki mu ni namenjala dovolj pozornosti, tudi Anthony je bil pretirano zagledan vase in v zadovoljevanje svojih mesenih potreb, da bi se lahko menil za sina in dve leti starejšo hčerko Taro.

»Očeta je mladostnost privlačila, nedolžnost je bila zanj afrodiziak.«

»Odvisen je bil od tega, da po nastopu skoči med rjuhe s katero od oboževalk ali starlet,« je o pokojnem očetu, ki je leta 1999 izgubil boj z rakom, izdal Sasha. Njegovi spomini, ki te dni izidejo v knjigi Unaccompanied Minor (Mladoletnik brez spremstva), bodo razkrili temačno plat njegovega očeta.

Čeprav sta Joan vrata v svet sedme umetnosti odprli prirojena čutnost in zapeljivost, ji ti nista prinesli tudi sreče v ljubezni. Ne le da je njen prvi zakon z vročekrvnim Ircem Maxwellom Reedom razpadel po le štirih letih, tudi otrok ni bil spočet iz ljubezni, temveč s posilstvom. Prvič, ko je Collinsova uzrla svojega prvega moža, je bilo, ko se je predramila iz zadrogirane zamaknjenosti in zagledala Maxwella, kako se dviguje nadnjo in jo posiljuje.

Nič srečnejše roke ni imela pri izbiri drugega moža, saj so ji oči obstale na razvpitem ženskarju, ki ji je prisegal, da se bo spremenil, toda Anthony se niti po poroki ni odrekel osvajanju. Joan je kmalu, menda že pred poroko, odkrila, da v njem živijo še drugi, izkrivljeni nagoni.

»Moj oče je bil pedofil. Z mamo je bil iskren in pred njo ni skrival apetita po mladih dekletih, a ji je obljubil, da se bo spremenil,« je Sasha zdaj vrgel bombo, ki verjetno ni pretresla le širše javnosti, ampak je odprtih ust pustila tudi Collinsovo in njegovo sestro Taro.

Njuna ljubezen je trajala le sedem let, vseskozi pa je trpela zaradi šepeta o Anthonyjevem spolnem nagnjenju. Ki sicer nikoli ni bilo potrjeno, a naj bi ga Newley vseeno posredno priznal v spornem filmu iz leta 1969 (Can Heironymous Merkin Ever Forget Mercy Humppe and Find True Happiness?), ki ga je sam produciral in v njem igral osrednjo moško vlogo. Vlogo uspešnega pevca srednjih let, ki snema film o lastnem življenju, pri čemer se osredotoča na svoji razmerji z ženo in najstniškim dekletom Mercy.

Skratka, kot bi Anthony pred kamere postavil sebe in svoje hrepenenje; da je bilo vse še za odtenek bolj realistično, je vlogo žene namenil svoji ženi Joan, pred kamero pa postavil tudi lastna otroka.

»Ta film je mojo mamo uničil. Pomenil je konec njunega zakona,« pravi Sasha. In res sta Joan in Anthony zagnala ločitveno kolesje v letu po filmu, za katerega Sasha trdi, da je bil avtobiografski. »Mercyjina starost v filmu ni razkrita, a je jasno, da gre za mladoletno dekle. In moj oče je bil pedofil. Privlačila ga je mladostnost. Nedolžnost je bila zanj afrodiziak. To njegovo spolno nagnjenje pa je bilo nevarno, uničujoče.« Poleg tega naj bi bil še kronično nezvest in odvisen od seksa. »Seks je bil zanj v središču življenja. Vsemu temu sem bil izpostavljen,« še dodaja Sasha, ki naj bi očeta večkrat zalotil med seksom.

Pokojnemu Anthonyju sta se v bran postavili Collinsova in hči. »To so čiste izmišljotine. Ničesar drugega ne bom rekla,« se je na sinove besede odzvala Joan, več besed pa je našla Sasheva sestra, ki naj bi jo obtožbe očeta zaradi izkrivljenega poželenja šokirale. »Šokirana sem. Moškega, ki ga Sasha opisuje, ne poznam. Z očetom sva bila zelo povezana, zato so me te lažne obtožbe grozno prizadele.« 

Deli s prijatelji