RAZUZDANO

Prostitutke, grafit, globa ...

Objavljeno 07. april 2017 19.27 | Posodobljeno 07. april 2017 19.27 | Piše: S. U.

Justinu Bieberju ob vrnitvi v Rio grozi globa zaradi grafita.

Danes 23-letni Bieber je med postankom v Riu leta 2013 s sprejem narisal grafit na zid hotela Nacional, ki je sicer zaščiten kot kulturna dediščina.

Tožilstvo v Riu de Janeiru zahteva od najstniškega zvezdnika Justina Bieberja, ki je trenutno na turneji po Braziliji, plačilo denarne kazni v višini 20.000 realov oziroma 6400 ameriških dolarjev, ker je pred štirimi leti ustvaril grafit na hotelskem zidu. Ta denar mora nakazati Nacionalnemu inštitutu za boj proti raku.

Sodišče je primer pred dnevi ponovno odprlo na zahtevo okrožnega državnega tožilstva v Riu, da bi lahko pevca soočilo s prekrškom ob vrnitvi v to mesto. Pred štirimi leti je namreč zapustil državo, še preden bi ga brazilske oblasti lahko kaznovale za omenjeni prekršek. »Ker gre za kaznivo dejanje z manjšo ponovitveno možnostjo, nismo zahtevali, da se mu zadrži potni list,« je sporočilo tožilstvo, pišejo tuji mediji.

Danes 23-letni Bieber je med postankom v Riu leta 2013 s sprejem narisal grafit na zid hotela Nacional, ki je sicer zaščiten kot kulturna dediščina. Med takratnim obiskom je prišel na naslovnice časopisov tudi zaradi obiska v bordelu in poskusa privedbe prostitutk v prestižni kompleks Copacabana Palace. Ko so mu to preprečili, je začel razgrajati in pri tem povzročil za okoli 6000 dolarjev škode.

 

My favourite color is beige, what's yours?

A post shared by Justin Bieber (@justnbieber) on

 

Deli s prijatelji