SMRTNO NEVARNO

Princesa živi v nevarni palači

Objavljeno 04. december 2017 22.44 | Posodobljeno 04. december 2017 22.45 | Piše: U. S.

Več kot sto pomanjkljivosti so našli inšpektorji v zgradbi iz 16. stoletja. Beatrice in druge stanovalce še najbolj ogrožajo požarne stopnice.

Fotografija je simbolična.

Princ Andrew si že nekaj časa prizadeva hčer princeso Beatrice izseliti iz palače St. James, najraje v Kensingtonsko palačo, v zadnjem času pa bi rad selitev pospešil. Palača St. James, kjer ima princesa štirisobno stanovanje, namreč velja za smrtno nevarno. Več kot sto pomanjkljivosti so našli kraljevi inšpektorji v palači iz 16. stoletja, več kot dvajset izmed njih velja za visoko tvegane, med njimi je požarni izhod, po katerem bi morala v primeru ognja bežati tudi Beatrice. Takole so zapisali v poročilu: »Nedavni inšpekcijski nadzor stopnic in hodnikov je pokazal resne pomanjkljivosti na številnih krajih, ki pomenijo potencialno grožnjo stanovalcem.« Neprimerne so tudi požarne stopnice, so še zapisali inšpektorji.

V palači St. James ni ustrezno poskrbljeno za požarno varnost.

Ne le Andrewova hči, v palači St. James živita tudi princesa Anne, najstarejša hči kraljice Elizabete II., in princesa Alexandra, kraljičina sestrična. Luksuzna stanovanja tam oddajajo za do 20.000 funtov na mesec.

Po velikem požaru v gradu Windsor leta 1992 je vlada odredila pregled požarne varnosti v vseh kraljevih palačah, ki jih financirajo davkoplačevalci. Po najnovejšem poročilu se je kraljeva družina menda že zganila, sporočili so, da nameravajo storiti vse potrebno in obnoviti predele, da stanovalci ne bodo več v nevarnosti. 


 

Deli s prijatelji