KRALJEVSKO

Princesa že sedi

Objavljeno 10. december 2015 15.08 | Posodobljeno 10. december 2015 15.09 | Piše: E. B.

Vojvodinja Cambriška poslala v svet fotke Charlotte. Ta z rožnatimi lički in nasmehom spominja na očka.

Njena kraljeva prisrčnost, jo opevajo britanski mediji: fotografije princese Charlotte, stara je sedem mesecev, so navdušile Otok in svet, prikupni posnetki pa so avtorsko delo njene 33-letne mamice, vojvodinje Cambriške.

Kate, spomnimo, je navdušena fotografinja, v objektiv pa seveda najraje lovi prav svojo družino. Charlotte, ki je luč sveta ugledala maja, smo si lahko do zdaj ogledali le trikrat: ob rojstvu, kmalu zatem v družbi svojega starejšega brata, princa Georgea, in ob julijskem krstu, po tistem se je potuhnila v razkošnem podeželskem dvorcu Anmer Hall v Norfolku. Toda splačalo se je čakati, se strinjajo vsi, ki se kar ne naveličajo dveh fotografij, ki ju je pred dnevi objavila Kensingtonska palača. Četrta v vrsti za britanski prestol sedi že samostojno in pokončno, kakor vsi starši pa tudi Kate in princ William za svoja otroka pravita, da rasteta neverjetno hitro. 
Deklica je menda zelo podobna očku v tem obdobju, njena rožnata lička in navihan, brezzobi nasmeh, namenjen plišasti igrači, pa ne razveseljujeta le domačih, marveč ljudi po vsem svetu.

Kate fotografij ni nameravala objaviti, a je bila nazadnje tako zadovoljna z njima, da ju je sklenila deliti z milijoni oboževalcev po svetu. »Vojvodinja in vojvoda še naprej prejemata tople čestitke, namenjene drugorojenki, z vseh koncev sveta, za kar sta neizmerno hvaležna. Upata, da bodo vsi uživali v teh fotografijah, in obljubljata, da bosta dragocene družinske trenutke še naprej delila s svetom,« so sporočili iz Kensingtonske palače. 

Deli s prijatelji