ŠPORTNIK

Princ rad teče, še raje jadra

Objavljeno 09. december 2017 16.08 | Posodobljeno 09. december 2017 16.09 | Piše: U. S.

Danski prestolonaslednik Frederik je pokrovitelj festivala športa.

Princ Frederik je navdušen športnik, pri srcu mu je zlasti jadranje. Foto: Guliver/Getty Images

Danski prestolonaslednik princ Frederik bo pokrovitelj mednarodnega festivala športa Funen 2018. Princ je bil pred dnevi v Svendborgu, kjer so mu podrobno predstavili pot, po kateri bo potekal triatlon. Prestolonaslednik je imel priložnost izkusiti del poti, ki bo del petih tekmovanj svetovnega prvenstva v triatlonu, izvedli jih bodo v enem tednu poleti 2018.

»Preizkusiti del poti je bila fantastična izkušnja,« je dejal princ. »Svendborg je lahko zelo ponosen na to, kar bo ponudil udeležencem festivala športa, govorim o izkušnjah in doživetju narave ter tudi območij blizu mesta. Začnemo v mestu in se kmalu znajdemo v naravi, lahko bi rekli, da je ta kot vrt ob hiši. Kot pozitivno naravnanega triatlonca me vsekakor veseli, da bo festival tu, v Funenu. Domačini so navdušeni, zato bo zagotovo odlično. Pri nas, na Danskem, dajemo izvrstno podporo, ljudje se lahko precej zbližajo, povežejo. Poleg tega je pomembno tudi organizirati čudovit športni dogodek.«

Funen je tretji največji otok na Danskem, tamkajšnje glavno mesto je Odense. Festival bo potekal od 6. do 14. julija prihodnje leto v krajih Middlefart, Svendborg in Odense, pri organizaciji sodelujejo danska zveza za triatlon, mesta Svendborg, Odense in Middelfart in nekaj drugih pa seveda klubi in zveze za triatlon na otoku Funen.

Frederik je zagovornik aktivnega življenja in tak življenjski slog promovira tudi na Danskem, je navdušen športnik, rad teče, udeležil se je maratonov v Københavnu, New Yorku in Parizu; v danski prestolnici je 42 kilometrov pretekel v treh urah, 22 minutah in 50 sekundah. Še raje jadra, kot jadralec se je udeležil več prvenstev. Je pokrovitelj in častni član več danskih športnih organizacij ter član Mednarodnega olimpijskega komiteja. 
 

 

Deli s prijatelji