NOVA LJUBLJENKA

Princ jo je zaprosil, ko sta pekla piščanca

Objavljeno 29. november 2017 16.14 | Posodobljeno 29. november 2017 16.15 | Piše: U. S.

Zaročni prstan je oblikoval Harry, v njem sta diamanta iz Dianine zasebne zbirke.

Lahko že zdaj rečem ja, je Meghan prekinila svojega princa, ki je klečal pred njo. FOTO: AFP

Zdi se, da imajo vsi, ki z navdušenjem spremljajo dogajanje v otoški kraljevi družini, novo ljubljenko, in sicer zaročenko princa Harryja Meghan Markle. Bil je trenutek, ki so ga čakali: pred Kensingtonsko palačo sta prišla nasmejana in z roko v roki, na prstancu se ji je lesketal zaročni prstan, ki so ga izdelali kraljevi zlatarji iz podjetja Cleave and Company, oblikoval pa kar princ sam: na sredini je diamant iz Bocvane, kjer sta bila Harry in Meghan na počitnicah, na straneh dva diamanta iz zasebne zbirke njegove mame, pokojne princese Diane. »Tako je na neki način tudi ona z nama, na tem norem skupnem potovanju,« je povedal princ v njunem prvem skupnem intervjuju.

Princ se je iskreno pogovoril z izbranko o vsem, kar prinaša življenje v kraljevi družini.

Kot pravi romantik je pokleknil, ko jo je zaprosil, bil je zanju tipičen večer, bila sta sredi kuhanja v Kensingtonski palači, pripravljala sta pečenega piščanca. In še preden je dokončal vprašanje, ga je prekinila: »Lahko že zdaj rečem ja?« Meghan je dodala: »Bilo je krasno presenečenje, tako prijetno in romantično.«

Princ je povedal še, da se je zaljubil vanjo v istem trenutku, ko jo je prvič videl. »Vse zvezde so bile poravnane, ko je ta čudovita ženska vstopila v moje življenje.« In dodal, da sta se po nekaj mesecih zveze iskreno in dodobra pogovorila o vsem, kar prinaša življenje v kraljevi družini: »Da bo vedela, kaj jo čaka... To za nikogar ni lahko. Pa vendar, izbrala je mene in jaz sem izbral njo in z vsem se bova spopadala skupaj. Vsega je sposobna. Super ekipa sva in upava, da bova lahko pomembno vplivala na vse, kar nama je blizu in za kar nama je mar.« Povedal je še, da že načrtujeta družino.

Marklova je že nekajkrat srečala kraljico pa tudi njene psičke corgije. »Izjemno jo je bilo spoznati, in to skozi njegove oči, ne le s častjo in spoštovanjem kot kraljico, ampak prek ljubezni do babice. V veliko čast mi je bilo preživeti čas z njo. Izjemna ženska je,« je dejala Meghan, Harry pa pristavil: »Pa še corgiji so jo takoj sprejeli. Že 33 let lajajo name, nanjo pa nič.« Ležali so ji na nogah, ko so skupaj pili čaj, sta pojasnila.

Poročila se bosta prihodnjo pomlad, a najverjetneje ne aprila, saj bo takrat Harry že tretjič postal stric, obred bo cerkven. Dobila bo naziv njena kraljeva visokost, najverjetneje bo vojvodinja, tako kot Harryjeva svakinja. Njena mama jo kliče Flower, drugi ji rečejo tudi Meg in M&M; govori špansko, rada kuha, všeč ji je začinjena, pekoča hrana. Zelo lepo piše, še preden je zaslovela kot igralka, se je ukvarjala s kaligrafijo, pisala je za modno znamko Dolce & Gabbana, napisala je veliko poročnih vabil za slavne. 

Deli s prijatelji