KDO BO PRIČA

Princ George bo na poroki nosil prstana

Objavljeno 13. april 2017 12.03 | Posodobljeno 13. april 2017 12.03 | Piše: A. S.

Na poroki Pippe Middleton bo dveletna princesa Charlotte ena od družic.

Pippa in James si želita poroke v krogu družine in najboljših prijateljev.

Ko se je razvedelo, da je Pippa Middleton, mlajša sestra vojvodinje Cambriške, zaročena z bogatim bančnikom Jamesom Matthewsom, so začeli ljubitelji kraljeve družine ugibati, kakšne vloge bodo na ceremoniji pripadle posameznim članom, in upali, da bosta prišla tudi najmlajša ter poskrbela za prikupno plat dogodka.

No, 33-letna bodoča nevesta je zdaj v izjavi, ki jo je podala Kensingtonska palača, potrdila, da bosta imela nečak in nečakinja na njeni poroki, ki bo 20. maja v cerkvici sv. Marka v Englefieldu v Berkshiru, prav posebno vlogo, dveletna princesa Charlotte bo ena od družic, princ George, ki bo četrti rojstni dan praznoval julija, pa bo proti oltarju prinesel prstana. »Slovesnosti se bodo udeležili najbližji člani družine in prijatelji,« so zapisali.

Znanih je tudi nekaj drugih vlog, ženinova priča bo njegov brat Spencer, Pippina pa v nasprotju s pričakovanji ne bo Kate, ker da vojvodinja noče zasenčiti sestrinega velikega dne. Katera bo imela čast stati poleg neveste, ni znano. Še več, Kate, kot poročajo z Otoka, ne bo imela nobene uradne vloge, med obredom bo ob možu sedela v cerkvi med preostalimi povabljenimi in spremljala izmenjavo zaobljub.

Na seznamu povabljenih je seveda tudi princ Harry, ni pa še jasno, ali bo lahko s sabo pripeljal dekle, ameriško igralko Meghan Markle; po nekaterih poročilih naj bi si Pippa prizadevala s seznama odstraniti vse lepotice, ki bi ji lahko na njen veliki dan ukradle delček pozornosti, sem pa spadata tudi Marklova in manekenka in igralka Vogue Williams, dekle njenega bodočega svaka Spencerja.

Nevestino obleko naj bi oblikoval Giles Deacon, saj so ga z nekaj vrečkami za oblačila nekajkrat opazili pred domom bodočih mladoporočencev.

Cerkvena poroka bo v cerkvici iz 12. stoletja, ki stoji na zasebnem posestvu, zato bodo imeli paparaci težko delo, in seveda precej bolj zasebna kot sestrina leta 2001 v Westminstrski opatiji, kjer si je izmenjala prstana s princem Williamom pred okoli 2000 gosti. Sprejem bo na domu Middletonovih, slabih 10 kilometrov stran.

 

 

Deli s prijatelji