KONČALA ROMANCO

Pri moškem je zanjo najpomembnejši vonj

Objavljeno 13. april 2017 13.04 | Posodobljeno 13. april 2017 13.06 | Piše: T. P.

Mumbajska lepotica Freida Pinto je zašla v krizo srednjih let že pri 28.

Ljubezen izpred kamer sta prenesla v zasebnost. Foto: Press Release

Očarljiva zgodba o revnem fantu, ki na kvizu Lepo je biti milijonar pravilno odgovori na vsa vprašanja, je bila, prenesena na velika platna, ovenčana z osmimi oskarji in štirimi zlatimi globusi. Pa vendar sta glavno nagrado tedaj zadela glavna junaka, igralca Dev Patel in Freida Pinto, ki sta že prvi dan snemanja med seboj začutila neizmerno energijo in nato drug v drugem našla sorodno dušo. Ali pa sta tako tedaj vsaj menila, saj je njuna ljubezen, v medijih skoraj sedem let opevana kot sanjska, pred slabimi tremi leti zvodenela. Čemu, ni vedel nihče. Zdaj pa je lepotica indijskih korenin vendar priznala, da je krivda za razpad skoraj pravljične zveze večinoma na njenih ramenih, saj je tedaj zatavala v krizo srednjih let. Čeprav jih ni štela še niti 30.

Moški mora biti mačo – bedarija!

Nekatere na nasprotnem spolu sprva pritegnejo oči ali obraz, druge neka neotipljiva energija, ki jo človek oddaja, pri mumbajski lepotici pa je nos tisti radar, ki prižiga zeleno ali rdečo luč. »Vonj človeka je neizmerno pomemben. Tako že od daleč vem, ali mi kdo ustreza ali ne,« pripoveduje Freida, ki je na seznam lastnosti, ki jih išče pri svojem princu na belem konju, dodala še pristnost, saj ne prenaša ljudi, ki se pretvarjajo, spoštovanje in vljudnost. Mora pa biti tudi pozoren poslušalec in ga ne sme biti strah ali sram pokazati svoje čustvene, ranljive plati. »Moški mora biti mačo in ne sme jokati – kakšen nesmisel!« A četudi je Dev verjetno izpolnjeval zahteve z njenega seznama, ne nazadnje je energija privlačnosti zaprasketala med njima že ob prvem srečanju, je po blaženih dobrih šestih letih, v izteku leta 2014, nepričakovano zadonela vest o njunem razhodu. »Začela sem se spraševati, česa si resnično želim,« je temnolaska zdaj spregovorila o tistem usodnem času, ko je, tako je prepričana, zatavala v krizo srednjih letih, se začela o vsem v življenju spraševati in vnovič tehtati svoje odločitve. »Tedaj sem sicer bila na točki, ko sem imela vse, kar sem si želela. Cvetočo kariero, ljubezen, družino. A se mi je zazdelo, da sem v vsem tem začela zanemarjati samo sebe in notranjo rast.« Da je Devu pomahala v slovo in odšla na najosebnejše popotovanje, na pot odkrivanja same sebe in svojih notranjih želja.

S koncem zveze znova rojena

Kriza srednjih let. Druga puberteta. Obdobje norosti v zrelih letih, ko začno moški, vsaj če poslušamo stereotipe, sanjariti o precej mlajših ljubimkah in športnih avtomobilih, ženske pa poskušajo čas zavrteti nazaj z lepotnimi posegi. No, in mlajšimi ljubimci. A to se začne pri štiridesetih in pozneje. Nikakor ne, ko človek še ni prestopil niti mejnika tridesetice. Ali pa vsaj pri večini, kajti čas je za Pintovo očitno tekel malce drugače. »Zame se je to obdobje začelo, ko sem bila stara 28, morda 29 let. Morda je povezano s spreminjanjem telesa, s prehodom iz deklištva v zrelo ženskost. A tedaj sem se začela spraševati, česa si resnično želim,« pripoveduje, prepričana, da je, ker ji je v življenju vse teklo kot po maslu, pozabila nase. »Šele ko sva se z Devom razšla, sem začela razumeti koncept ljubezni do sebe. Bilo je, kot bi se znova rodila. Naučila sem se namreč, da se vseskozi spreminjamo, razvijamo, rastemo.« Ob čemer pa priznava, da je njuna ljubezen, vsaj dokler je trajala, pustila neizbrisne in lepe sledi. »Ko si z nekom v zvezi, lahko tvoj partner dobro vpliva na tvojo notranjo rast. Kar je Dev vsekakor storil zame. A sem nato ob razhodu preusmerila poglede in misli v druge stvari pri sebi in v svojem življenju. In sem danes samska in srečna.« Ob čemer pa dodaja, da sta z bivšim, danes zadovoljnim v objemu avstralske igralke Tilde Cobham-Hervey, še vedno prijatelja. »Ne moreš z nekom deliti nekaj tako pomembnega, kot sva si delila midva, in nato pretrgati vseh vezi. To bi bilo neizmerno žalostno.« 

 

Deli s prijatelji