LJUBEZEN

Premoženje otrokom
 zaljubljene vojvodinje

Objavljeno 12. avgust 2011 23.18 | Posodobljeno 15. avgust 2011 10.00 | Piše: B. C.

Vojvodinja Cayetana Fitz-James Stuart se bo poročila s 24 let mlajšim Alfonsom

Poročila se bosta iz ljubezni, trdi vojvodinja

MADRID – Španska plemkinja Maria del Rosario Cayetana Alfonsa Victoria Eugenia Francisca Fitz-James Stuart y de Silva, znana tudi kot 18. vojvodinja d‘Alba, se lahko pobaha z več plemiškimi naslovi, kot bi jih bilo mogoče našteti na prste obeh rok, bojda jih ima celo več kot angleška kraljica. Poleg tega ima v lasti 20 milijonov hektarjev zemlje in na lestvici največjih španskih veleposestnikov zaseda tretje mesto. Nekateri vrednost njenega bogastva ocenjujejo na kar tri in pol milijarde evrov. In zdaj se je odrekla vsemu temu, da se bo le lahko poročila z izvoljencem svojega srca, Alfonsom Diezom.

Za ljubezen razlika v letih ni ovira

Vojvodinji je 85 let, Alfonso je skoraj 25 let mlajši. Prav zato, ker je med njima toliko let razlike, je šest njenih otrok ponorelo ob materini trdni nameri, da se poroči. Prepričani so namreč, da jo Diez želi le zato, da bi se dokopal do njenega premoženja. Še bolj pa so jezni, ker 61-letnik izhaja iz nižje kaste, saj gre za socialnega delavca, v katerem ni niti kapljice modre krvi.

Denar zaradi ljubezni ali obratno

Zaradi jeze njenih potomcev je bes popadel tudi vojvodinjo. Na svoj način jim je dokazala, da bogastvo nima nobene zveze z njuno zvezo in bližnjo poroko, saj se neizmerno ljubita; odrekla se je namreč vsemu, kar ima, in vse premoženje prepisala na otroke. Ker pa ji bo kljub temu ostalo še kar precej cvenka, je jasno, da se ji tudi v tretjem zakonu ne bo godilo slabo. Vseh šest otrok je vojvodinja sicer imela s sinom vojvode Sotomayorškega, Luisom Martinezem de Irujom, ki je umrl leta 1972. Španska modra kri se je nad njo zgražala že leta 1978, ko se je poročila v drugo; niti jezuit Jesus Aguirre ni bil modre krvi. In tudi ni več med živimi, umrl je pred desetimi leti. Zdaj ko jim je prepisala vse, kar je imela, otroci sicer še vedno godrnjajo, vendar pa veliko manj glasno. »Če se pač hoče poročiti, naj se. Tega ji ne moremo preprečiti,« je izjavil eden od njenih sinov.

Deli s prijatelji