ZALEZOVALEC

Premaknjeni oboževalec izvohal tudi vilo na pečini

Objavljeno 10. december 2015 12.08 | Posodobljeno 10. december 2015 12.09 | Piše: T. P.

Zalezovalec vdrl v garažo Lane Del Rey, saj naj bi ga z njo povezovala duhovna vez.

Lana Del Rey.

Lahko bežiš in se skrivaš, a uiti jim ne moreš! To spoznava ameriška kantavtorica Lana Del Rey, ki ceni zasebnost nad vsem. Celo tako, da se je bila zavoljo miru pripravljena odseliti od domačih in se skoraj kot princeska v nedostopnem stolpu skriti v hišo na pečini. Tak je bil vsaj rjavolaskin načrt, ko je letos spakirala kovčke in se odselila iz losangeleške vile, ki jo je delila z bratom Charliejem in sestro Caroline, saj je imela vrh glave pregorečih oboževalcev, ki so bivakirali pred njihovim domom, plezali prek ograje in se poskušali s svojo vzornico srečati iz oči v oči. Vseeno pa se je premik v težko dostopno, odmaknjeno in skoraj povsem skrito hišo v Malibuju izkazal za brezplodno dejanje, saj so jo pregoreči oboževalci izsledili tudi tam. Še več, omreženi ljubitelj pevke se je celo prebil v njeno garažo in si tam postavil zasilno domovanje.

Šteje jih komaj 19, pa vendar je že našel dušo dvojčico. Zachary Benton Self je namreč prepričan, da je med njim in zvezdnico sicer nevidna, pa vendar močna duhovna vez, potreboval je zgolj priložnost, da ji to tudi pove in pokaže. Začenši s sledenjem na družabnih omrežjih, ki se je pred dobrim mesecem prevesilo že v zalezovanje, zdaj pa je virtualno zasledovanje preselil še v resničnost. Prenavljanje njene nove vile se je zanj namreč izkazalo za blagoslov, skoraj kot namig z neba, da je napočil njun trenutek, saj se je dostop do hiše zaradi gradbenih del izkazal za mačji kašelj. A ker izvoljenke njegovega srca ni bilo doma, jo je sklenil počakati v garaži, kar pa ni ušlo očem gradbenih delavcev, ki so zaradi neznanega vsiljivca nemudoma poklicali policijo. Toda še pred njenim prihodom je mladeniču uspelo izginiti kot kafra, v naglici pa je za seboj pustil vrsto materialnih namigov – od zapiskov in opazk na listkih do osebnega prenosnika –, s pomočjo katerih so ga varuhi zakona izsledili že dan pozneje.

Lana se z Zacharyjem nikoli ni srečala. Tudi ji nikdar ni grozil. Postalo pa je jasno kot beli dan, da mu je ukradla srce – in nekaj zdravega razuma. »Iz njegovih zapiskov je jasno, da je zacopran,« je povedal predstavnik policije in pridal, da naj bi mladenič verjel v »duhovno vez med njima«. Kar ga je spravilo v težave z zakonom, saj zaradi vloma in zalezovanja zdaj v celici čaka na sojenje. Po tem pa, če ga sodnik spozna za krivega, do šest let in osem mesecev za zapahi.

Deli s prijatelji