ZLATI GLOBUS

Ponovno dokazala, da je najboljša

Objavljeno 14. december 2017 19.10 | Posodobljeno 14. december 2017 19.12 | Piše: STA, B. S.

Oprah Winfrey slavi močne ženske like.

Oprah zna pritegniti pozornost.

Ameriška televizijska voditeljica in igralka Oprah Winfrey bo prejela nagrado, ki nosi ime po ameriškem filmskem režiserju, producentu in oskarjevcu Cecilu B. DeMillu, za življenjsko delo, so sporočili iz združenja tujih dopisnikov v Hollywoodu. Nagrado ji bodo izročili 7. januarja na 75. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad, zlatih globusov, na Beverly Hillsu.

Predsednica združenja tujih dopisnikov v Hollywoodu Meher Tatna je nagrado utemeljila z obrazložitvijo, da Oprah Winfrey že več generacij slavi močne ženske like tako v zasebnem življenju kot na televiziji in v filmu ter da je že več desetletij vzornica tako ženskam kot dekletom.

Oprah je kot dobitnico nagrade razglasil igralec Morgan Freeman, ki je to nagrado prejel leta 2012, je poročal britanski BBC.

Oprah pa se lahko pohvali tudi z igralsko kariero, med drugim z vlogo v filmu Nekaj vijoličastega Stevena Spielberga iz leta 1985, za katero je bila nominirana za oskarja za najboljšo stransko vlogo. Med drugim je zaigrala tudi v filmih Batler, ki ga je režiral Lee Daniels, in Selma, ki ga je režirala Ava DuVernay.

Nagrado za življenjsko delo združenje tujih dopisnikov v Hollywoodu nameni osebnosti, ki je v svetu filma pustila neizbrisen pečat. Nazadnje jo je prejela ameriška filmska igralka Meryl Streep. Med dobitniki nagrade preteklih let pa so tudi Audrey Hepburn, Barbra Streisand, Denzel Washington, George Clooney, Harrison Ford, Sidney Poitier in Martin Scorsese.

 

 

 

Deli s prijatelji