SKOKI ČEZ PLOT

Polbratec glasbene dive živi od kuponov za hrano

Objavljeno 15. julij 2014 23.51 | Posodobljeno 15. julij 2014 23.51 | Piše: T. P.

Beyoncéjin oče Mathew Knowles nekdanji ljubimki ne plačuje preživnine.

Danes je uspešna pevka in prava lepotica.

Plavati bi moral na oblačku sveže ljubezni, saj je pred komaj letom dni vnovič zakorakal pred oltar. A namesto da bi Mathew Knowles užival v ljubezni z dve desetletji mlajšo ženo, nekdanjo manekenko Geno Charmaine Avery, s katero sta po letu in pol dolgi zaroki vendar dahnila usodni da, so nad njegovo zasebnost prihrumeli temni oblaki. Morda se celo razbesnijo v sodno dramo, nad katero se že slinijo škandalov željni tabloidni novinarji. Kajti medtem ko se prah, da se mu je iz zunajzakonskega ljubimkanja pred dobrimi štirimi leti rodil nezakonski sin, še ni niti dobro polegel, je nad očeta ene najslavnejših in najbolje prodajanih glasbenic prihrumela nova tožba in ponovno dokazovanje očetovstva.

Beyoncé pri 28 letih dobila polbratca

Skoraj tri desetletja svojega življenja je Beyoncé preživela v prepričanju, da ji milostne vile rojenice niso naklonile le daru zlatega glasu, katerega vrednost lahko resnično tehtamo v zlatu, temveč da so jo obdarile tudi z idiličnim odraščanjem v krogu ljubeče družine. V krogu mlajše sestrice Solange ter matere in očeta, katerih ljubezen se je zdela večna. Dokler ni pred petimi leti prvič udarilo. Na dan je privrelo Mathewovo skrivno, kar 18 mesecev dolgo ljubimkanje z igralko Alexsandro Wright, ki je pustilo dolgoročne posledice. Ne le da je njegov skok čez plot razklal družino na dvoje in je pevkina mati Tina po treh desetletjih zakona vložila ločitveni zahtevek, temveč je malce pozneje na svet privekal tudi mali Nixon, ki v sebi nosi genski zapis igralke in prevarantskega moža. Ta malčka ni hotel priznati za svojega in je šele pozitiven test očetovstva dokončno potrdil, da je Beyoncé pri 28 letih dobila polbratca. Zanj bi moral Mathew plačevati skoraj devet tisočakov preživnine na mesec. To mu je kot menedžerju slavne in že nesramno bogate hčere uspevalo, dokler zapeljivka z njim ni pred tremi leti prekinila poslovnih vezi in mu tako zaprla pipice bogatega prihodka. To je sodnik sicer upošteval in preživnino znižal na zgolj 1700 evrov. To je bilo za moškega, ki je bil dolgo vajen živeti v razkošju, še vedno preveč. Materi svojega nezakonskega kratkohlačnika naj bi namreč dolgoval že 24.000 zelencev – zajetna vsota, ki bi Nixona in Alexsandro vsekakor rešila pred životarjenjem, kakršno izkušata zdaj. Zaradi izsušenega bančnega računa naj bi namreč bila že pred meseci primorana k selitvi v prikoličarsko naselje, hrano pa naj bi si tudi lahko privoščila le tako, da obubožana mamica zbira kupone zanjo. »Postavila sem bom zase in sina ter se za naju borila!« je spomladi zakričala Wrightova. In postala tarča groženj s smrtjo, saj so bili Beyoncéjini oboževalci prepričani, da hoče tako izmolsti glasbenico, in ne njenega očeta. A ta je hitro zavrnila tovrstna zlobna namigovanja, češ da »Beyoncé ni ničesar kriva, želim ji le vse najlepše. Odgovornost mora prevzeti le Mathew.« Verjetno vsaj finančno, kot mu jo je odredilo sodišče, saj si osebnejših odgovornosti nikakor ne želi. To je jasno pokazal preteklo leto, ko naj bi zavrnil srečanje s svojim sinčkom. »Čudno je, da je nekdo otroku biološki oče, a sina ni videl še nikdar v življenju. Kot je tudi čudno, da premožen moški svoji krvi in mesu ne nameni niti najnujnejše, sodno določene preživnine,« je lani namreč dejal Alexsandrin brat Jonathan.

Je pred štirimi leti dobila tudi polsestrico?

Marsikateremu moškemu je ljubezen postavila življenje na glavo, ko so njihove živahne – in prepovedane – dejavnosti zunaj zakonske postelje privrele na plan. A čeprav je Knowlesa vdajanje strasti z drugo žensko stalo dolgoleten zakon in naklonjenost ali vsaj zaupanje hčerk, ga to očitno ni ustavilo, da si malce telesne ljubezni ne bi iskal še pri tretji ženski. Pri TaQoyi Branscomb, ki je z danes tridesetimi leti mlajša celo od njegove prvorojenke Beyoncé. Nekdanji manekenki za spodnje perilo naj bi pred štirimi leti, v letu njegove ločitve, namreč na svet privekala hčerkica. Menda sad afere z očitno nenasitnim Mathewom. Proti temu je zdaj vložila tožbo, saj želi dokazati, da je štiriletna malčica – stara prav toliko kot njegov nezakonski sin – zvezdničina polsestrica. In dobiti preživnino. A pretirane radodarnosti, vsaj če sodimo po skrbi za Nixona, si od dekličinega domnevnega očeta ne more obetati.

Deli s prijatelji