POROČNE OBLEKE NE BO

Po propadlih zakonih
 išče ljubezen na spletu

Objavljeno 05. april 2017 11.02 | Posodobljeno 05. april 2017 11.03 | Piše: T. P.

Patsy Kensit še vedno verjame v ljubezen, a petič ne bo oblekla poročne obleke.

V iskanju ljubezni se je zdaj obrnila na splet in aplikacije za pametne telefone.

Sodobna norija pomanjkanja časa in nenehnega hitenja, anonimnost in individualnost so vdrle v človeške odnose. Tehnologija in naraščajoča brezimnost pa sta zagnali kolesje novega trga vzpostavljanja partnerskih odnosov, ki postopno spreminja ustaljene vzorce druženja in intime. A četudi bi zagrizeni tradicionalisti programe za klepet, spletne forume in strani, specializirane za iskanje sorodnih duš, morda označili za brezdušne, vsekakor pa povsem oropane pravljične romantike, naj bi se svetu spletnih zmenkarij zdaj pridružila tudi britanska lepotica Patsy Kensit. Čeprav se je označila za primer brezupnega romantika.

Ljubezen 
njenega življenja

Srčno verjame v romantiko in ljubezen. A četudi se je še vsakokrat, ko je temu omamnemu čustvu dala priložnost, grozno opekla, je štirikratna ločenka odločena še naprej verjeti vanj. »Že brezupno romantična sem. Resnično in povsem. Verjamem v ljubezen, in te vere ne bom izgubila. Kljub negativnim izkušnjam bom v ljubezen še naprej verjela, odločila sem se verjeti vanjo,« je še nedavno dejala blondinka, ki je prvič zakorakala pred oltar pri rosnih 21. In nato še trikrat. »Tako rekoč z vsakim fantom sem se tudi poročila. Ker sem verjela ali pa hotela verjeti, da nama bo uspelo,« pravi Patsy, ki je leta 1988 dahnila večni da Danu Donovanu, a sta zgodbi pisala ločitveni epilog že dve leti pozneje. A igralka se kljub strtemu srcu ni vdala brezupju, ampak je hitro našla novo ljubezen v Jimu Kerru, prvem glasu skupine Simple Minds, s katerim je dobila prvorojenca Jamesa. Toda tudi njuna čustva niso obstala, saj je bila pri 28 ločenka že v drugo in manj kot leto pozneje spet nevesta. Tedaj se je zaobljubila frontmanu popularne skupine Oasis Liamu Gallagherju, očetu svojega drugega sina Lennona, za katerega je še danes in kljub ločitvi po le treh letih prepričana, da je bil »ljubezen mojega življenja. Teh čustev morda nikoli več ne bom izkusila, a lahko sem srečna, saj jih nekateri nikoli ne doživijo. Čeprav nisva imela umirjenega razmerja, bila so tudi precej težka obdobja. Ko se spominjam te zveze, se nasmejim in zjočem.« Medtem ko je ob misli na četrtega moža, didžeja Jeremyja Healyja, s katerim sta si izmenjala poročne zaobljube leta 2009 in jih že manj kot leto pozneje izničila, ne zagrabi nostalgija – vsaj če sodimo po njeni avtobiografiji izpred štirih let, v kateri ga ni omenila niti z besedico.

Uničila svetost zakonske zveze

Štirje propadli zakoni, a vendar ni niti enkrat praznovala četrte obletnice. In je verjetno nikoli ne bo, saj ji vnovičen skok v zakon diši. »Mislim, da se ne bom več poročila. Ne še v peto, saj sem svetost zakona uničila. A v ljubezen bom verjela še naprej,« je odločena. Podobno kot je odločena najti svojo drugo polovico, čeprav morda manj romantično kot prej. Pridružila se je tinderju z upanjem, da bo z aplikacijo za iskanje partnerja vendar spoznala moškega svojih sanj. »Moderno dekle v modernem svetu,« se je opisala na profilu na tinderju. Nezanemarljiv del katerega so gotovo tudi fotografije zapeljive blondinke, ki se bo oboževalcev verjetno kar otepala. 

 

Deli s prijatelji