LJUBICE

Po aferi je Marilyn umrla, Monica je ostala samska

Objavljeno 14. julij 2014 22.51 | Posodobljeno 14. julij 2014 22.51 | Piše: A. J.

Politiki se v javnosti pojavljajo s svojimi spodobnimi ženami, a mnogim postelje grejejo vroče ljubice. Med najbolj znanimi sta Marilyn Monroe in Monica Lewinsky.

Monica Lewinsky.

Kdo so najbolj znane lepotice, ki so v preteklosti grele postelje najvplivnejših mož na svetu? S politikom se je usodno zapletla ena najbolj seksi žensk vseh časov, Marilyn Monroe. Srce ji je ukradel ameriški predsednik John F. Kennedy. Ta je bil med afero z bujno svetlolasko poročen s precej manj bohotno Jacqueline Kennedy. Nekateri trdijo, da sta se zvezdnica, za katero je vzdihoval ves svet, in po vsem svetu spoštovani politik spoznala, še preden se je poročil z Jackie, drugi pa, da sta se prvič srečala februarja 1962, ko se je igralka v New Yorku udeležila večerje v predsednikovo čast. JFK je menda slavno lepotico pričakal z besedami: »Končno, tukaj si!«

Čez en mesec jo je povabil v svojo hišo v Palm Springsu: v vabilu naj bi izrecno poudaril, da se jima njegova žena ne bo pridružila. Škandal je dosegel vrhunec, ko je zvezdnica 1962. ljubimcu na slovesnosti v Madison Square Gardnu pred večtisočglavo množico – vidno omamljena – za njegovih 45 let zapela tradicionalno rojstnodnevno pesem: z izrazito čutno izvedbo je zadeta lepotica jasno pokazala, da je med njo in predsednikom vse kaj več kot zgolj platonska zagledanost. Še danes niso potihnile govorice, da je ta ljubezen Marilyn stala glavo. Njena prezgodnja smrt leta 1962 naj bi bila po nekaterih teorijah umor, ki ga je naročila ameriška tajna služba – ali pa člani Kennedyjevega klana.

Brez kariere, brez otrok

Prikupna 22-letna pripravnica v Beli hiši Monica Lewinsky je leta 1998 med sodnim postopkom proti predsedniku Billu Clintonu zaradi tožbe Paule Jones, ta ga je obtožila spolnega nadlegovanja v času, ko je bil še guverner Arkansasa, zatrdila sodišču, da nikoli ni imela spolnih odnosov s predsednikom. A ker je pred tem o razmerju naivno spregovorila po telefonu s prijateljico in sodelavko Lindo Tripp, ta pa je njun pogovor skrivaj snemala, je zadeva prišla na dan. Clinton je bil afero pripravljen priznati šele potem, ko je Monica sodišču predložila neizpodbiten dokaz – obleko s sledmi ljubimčeve sperme. Čeprav je moral predsednik zaradi laganja pod prisego plačati globo 90.000 dolarjev, za pet let je ostal brez pravniške licence, njegova politična kariera pa je bila končana, mu je ostal vsaj zakon s Hillary, ki je po aferi prevzela vajeti družinskega političnega udejstvovanja. Precej bolj klavrna je bila Monicina usoda: potem ko ji ni uspelo dobiti pametne službe v Ameriki, se je preselila v Anglijo, kjer se je zaposlila kot novinarka. Danes, pri štiridesetih, je še vedno samska in nima otrok.

Dobro ga je unovčila

Precej bolje kot Marilyn in Monica je afero s politikom izkoristila Maročanka Ruby Rubacuori s pravim imenom Karima El Mahroug. Tatica src, kakor bi lahko prevedli njen umetniški priimek, je bila gostja na eni od razvpitih zabav italijanskega premierja Silvia Berlusconija, ko je bila stara komaj 17 let. Berlusconi naj bi lepotico najel skupaj z drugimi prostitutkami, ki so zabavale goste ene od njegovih razvpitih zabav bunga bunga – ker je bila še mladoletna, se je moral zaradi tega pozneje zagovarjati na sodišču. Čeprav mu je nakopala kup težav, jo je na vse pretege želel rešiti iz zapora, v katerem se je znašla zaradi prostituiranja. Poznanstvo z vplivnim Italijanom je mladi lepotici odprlo vrata v povsem drugačno življenje, kot ga je poznala, ko se je pri 14 letih odselila od doma. Že samo darila, ki jih je prejela od njega, naj bi bila vredna skoraj 238.000 evrov. Berlusconi je bil v času domnevne afere z Ruby poročen z italijansko igralko Veronico Lario, s katero sta se ločila leta 2013.

Tudi ruska ritmična gimnastičarka Alina Kabajeva naj bi se kot 17-letna srečala z vrhunskim politikom. Zveza z nekdanjim ruskim predsednikom in premierjem Vladimirjem Putinom menda še traja. Leta 2009 naj bi gibčna lepotica najvplivnejšemu Rusu rodila sina, leto prej pa naj bi se par skrivaj poročil – čeprav je bil Putin takrat še vedno poročen. Z ženo Ljudmilo sta šele 2013. oznanila, da se ločujeta. Kljub temu pa domnevno razmerje z zdaj že 31-letno športnico še vedno ni postalo uradno. Mati dveh otrok, katerih oče naj bi bil prav Putin, je sicer članica stranke svojega domnevnega ljubimca. 

Deli s prijatelji