RAZKOŠJE

Petra luksuzni dom že prodaja

Objavljeno 03. avgust 2014 18.21 | Posodobljeno 03. avgust 2014 18.20 | Piše: E. B.

Iz razkošnega dvorca je ustvarila še večjo ekstravaganco.

Petra Ecclestone.

Hollywoodski dvorec je bil že ob njenem nakupu pojem elegance, a le malokdo je verjel, da bo to zadostovalo zahtevni Petri Ecclestone. Za kalifornijski dom je odštela vrtoglavih 62 milijonov evrov, potem pa vanj napotila vojsko kar 500 notranjih oblikovalcev in gradbenih delavcev ter po 12 tednih trgu ponudila še več razkošja.

Petindvajsetletnica s svojo družino očitno le ne bo živela čez lužo, vsaj v novi palači ne, saj jo zdaj prodaja za vrtoglavih 110 milijonov. Hči šefa formule 1 Bernieja Ecclestona je velikansko nepremičnino s 123 prostori kupila 2011. in vdovi Aarona Spellinga, Candy, odštela ogromen znesek. Sloviti producent je graščino v slogu francoskih dvorcev postavil leta 1991 in takrat šokiral Američane, saj naj bi po razkošju in velikosti skorajda prekosil Belo hišo: po sporni razdelitvi dediščine je Spellingova vdova, ki je kmalu spoznala, da je dom, v katerem sta odraščala tudi njena otroka, vendarle prevelik za eno osebo, nepremičnino ponudila premožnemu kupcu, potem ko je občutno znižala ceno, pa jo je navdušeno kupila Petra. Ta je vanjo vložila še 19 milijonov, potem pa se z možem, finančnikom Jamesom Stuntom, naselila v elitnem predelu Los Angelesa, lani se jima je tam pridružila še hči Lavinia.

Zakaj se je družina naveličala tako veličastnega domovanja, ko pa je Petra še nedavno poudarjala, da je dvorec kljub izjemni velikosti zelo domačen in topel, ni znano, morda pa lahko vsaj nekoliko pojasnimo vrtoglavo ceno. Tla večinoma prekriva marmor, okna so velikanska in radodarno razsvetljujejo prostore, stene pa so okrašene s portreti ameriških zvezdnic, denimo Marilyn Monroe in Pamele Anderson. Stanovalcem in gostom so na voljo prostorne garderobe in tudi salon za pedikuro in manikiro ter urejanje pričesk. Poseben negovalni salon je namenjen celo psom! Gostje se lahko zabavajo v nočnem klubu in sobani za bovling in biljard, na teniškem igrišču in v bazenu, na parkirišču pa je prostora za kar sto avtomobilov.

Deli s prijatelji