ANDSKA PRINCESA

Od vodnice do princese

Objavljeno 01. december 2017 22.09 | Posodobljeno 01. december 2017 22.09 | Piše: U. S.

Hannovrski princ in perujska lepotica sta si zvestobo obljubila v Londonu. Spoznala sta se leta 2005, par sta od 2011., letos spomladi sta se zaročila.

Mična Grace Kelly je vedela, da se ji z mačjim pogledom nihče ne bo mogel upreti.

Ma naj bi bil mesec ljubezni, a jo je tudi novembra čutiti v zraku: 32-letni princ Christian Hannovrski se je poročil z dolgoletnim dekletom, 25-letno Alessandro de Osmo, civilni obred je bil v Londonu, na matičnem uradu. Princ je drugi sin Ernsta Augusta Hannovrskega, moža monaške princese Caroline, zato ni čudno, da so se obreda udeležili tudi mlajši člani monaške knežje družine. Mlademu paru v podporo in čast so na matični urad prišli vnuka in vnukinja pokojne monaške kneginje Grace Kelly, sinova in hči princese Caroline, Pierre Casiraghi z ženo Beatrice Borromeo, Andrea Casiraghi z ženo Tatiano Santo Domingo ter Charlotte Casiraghi s partnerjem Dimitrijem Rassamom, filmskim producentom, pa tudi ženinova polsestra, edini otrok Caroline in Ernsta Augusta, 18-letna princesa Alexandra.

Razkošnejša in cerkvena poroka bo marca prihodnje leto v Peruju.

Ko sta princ in perujska lepotica, ki ji pravijo kar andska princesa, sklenila zakonsko zvezo, so se svatje odpravili na zajtrk v hotel Ritz. Obred je bil skromen, razkošnejši bo marca, ko se bosta v Peruju poročila še cerkveno, slavje bo od 15. do 17. marca. Mladoporočenca sicer že nekaj let živita v Madridu, za poroko pa sta izbrala London, saj tam živi ženinova mati Chantal Hochuli. Alessandra je modna oblikovalka, princa je prvič spoznala leta 2005, ko je Christian obiskal Peru, ona, tistikrat je bila stara 14 let, pa je bila njegova vodnica. Več let sta bila prijatelja, ljubezenske iskrice pa so preskočile leta 2011, ko sta postala par. Da bosta naredila korak naprej v zvezi, sta sklenila letos spomladi, ko sta oznanila zaroko.

Deli s prijatelji