BOGASTVO

Od Pepelke do milijonarke

Objavljeno 12. november 2015 23.09 | Posodobljeno 12. november 2015 23.09 | Piše: E. B.
Ključne besede: Kate Stewart

Kot najstnica brez opravljene srednje šole je zanosila, zdaj živi na veliki nogi.

Njen bančni račun poka po šivih, živi v razkošnem dvorcu. Ko se odpravi na službeno pot, sploh ne pripravi prtljage – raje si prek spleta narbogastvoči gore novih oblačil, ki jo potem čakajo v sobi razkošnega hotela. Toda še pred 15 leti se je Kate Stewart obetalo življenje na socialni podpori in s kopico zunajzakonskih otrok.

Britanka iz Liverpoola je namreč zanosila pri sedemnajstih. Šolanje je obesila na klin in sebe in hčer Caitlin začela preživljati z najrazličnejšimi deli, ki so ji prinesla le nekaj funtov na uro. »Vsi so mi govorili, da se bom vse življenje prebijala iz meseca v mesec in da bom z vsakim moškim imela po enega otroka. Takšne črnoglede napovedi so mi dale zagona, da sem nekaj naredila iz sebe,« se spominja Kate, ki se je po hčerkinem rojstvu vrnila v šolo, v popoldanskih urah, ko je delala kot tajnica, se je ob delu učila, potem pa se je vpisala še v poslovno šolo, kjer je odkrila svoj neverjetni dar. Skromne prihranke je vložila v svoje podjetje, ki je v nasprotju z vsemi pričakovanji začelo prinašati bajne prihodke: Kate je pri 23 letih zaslužila prvi milijon, in sicer s ponudbo najrazličnejših kozmetičnih storitev v številnih salonih po Otoku, zdaj pa je multimilijonarka, ki se razveseli diamantov kakor otrok bombonov.

Dobra organizacija je najpomembnejša

Le zakaj ne bi zapravljala svojega premoženja, zanj je vendarle trdo delala, poudarja Kate, ki je zdaj v srečnem zakonu z Grahamom, pred letom pa je rodila še dvojčka, dečka Graydona in Graysona.

»Izkoristim vsako sekundo svojega življenja, to je skrivnost mojega uspeha. Dobra organizacija je v življenju najpomembnejša,« ocenjuje Stewartova, ki se ji zdi tudi pripravljanje prtljage izguba časa. Le zakaj bi zlagala oblačila v kovček, ko pa si lahko na cilju kupi vso novo garderobo, pojasnjuje mamica treh.

»Ni me sram, da tako zapravljam. Garala sem za vsak cent, ki je na mojem računu, zato sem ponosna na vsak nakup. Sicer pa je skrbno urejen videz moj oklep: daje mi potrebno samozavest in me brani pred tekmeci v neusmiljenem poslovnem svetu,« še pojasni 33-letnica, ki pa je v nedavni televizijski oddaji zaupala še svojo najdragocenejšo naložbo: »Pred dvema letoma sva z Grahamom izgubila otroka, ko sem bila v sedmem mesecu nosečnosti. In ko sva spet zanosila, sva sklenila, da ne bova tvegala niti za hip. Najela sva zasebno babico, ki je bila vso nosečnost ob meni, redno sem obiskovala najdražjo ginekološko kliniko, kjer so mi po naročilu opravili carski rez. Sinova sva tako na svet spravila po najvarnejši poti in na to sva izjemno ponosna.«

Deli s prijatelji