ZVEZDNICA

Od hudičevke do angela ob pomoči ljubečega moža

Objavljeno 12. julij 2011 21.48 | Posodobljeno 12. julij 2011 23.00 | Piše: Tina Podobnik
Ključne besede: Lily Allen

Divje zabave z veliko pijače so pozabljene, srečno je poročena in pričakuje otroka

Na poroki je razkrila rahlo zaobljen trebušček, v katerem že raste novo življenje
Dekleta se želijo le zabavati. To je načelo angleške zvezdnice, ki je z vihravim samouničevalnim vedenjem polnila naslovnice rumenih časopisov. Kjer koli se je pojavila, je dvigovala prah, kritiki pa so brusili strupene in neodpustljive jezike. »Je le mlado dekle, željno zabave. Briga jo, kaj si ljudje mislijo in kaj govorijo,« je dejal eden izmed njenih družabnikov iz divje mladosti. A dnevi, ko so jo radovedni fotografi na filmskem festivalu v Cannesu, kjer je večino časa preživela v alkoholni meglici, ujeli brez spodnjega perila pod prosojno obleko, so mimo. Pijanske zabave do jutranjih ur so zgodbe njene preteklosti. Temnolaska, ki je s privlačnimi oblinami postala vzor marsikaterega dekleta, zdaj raje polni svoj dom na angleškem podeželju s sladkim vonjem sveže pečenih piškotov ali pa zaviha rokave ob loncu domače marmelade. Iz hudička, divjega otroka zabavne industrije, se je Lily Allen prelevila v angelčka domačega ognjišča. Za vse pa se lahko zahvali le ljubezni, možu Samu Cooperju, ki jo je rešil iz smrtonosnega primeža pasti zabavne industrije.

Nič jedla, le popivala

Glas, ki jo je izstrelil med zvezde, ji je uresničil sanje. Z njim se je lahko dotaknila src tisočev in jim z melodijo prinesla vsaj malce utehe. Vsaj za tisti trenutek. Hkrati bi bil lahko njen dar, ki ji je bil položen že v zibelko, tudi njena poguba, saj jo je zvezdniško življenje, polno divjih zabav, pognalo na rob. Obdano s popolnimi ljudmi dežele, v kateri se uresničujejo sanje, je dekle, ki se je ponašalo z zdravim telesom, nenadoma v ogledalu zagledalo v majhno, preveč zalito in grdo telo. V deželi popolnosti se je počutila kot pritlikavi škrat, ki pa ga je kmalu pogoltnilo nezdravo kolesje Hollywooda. »Družila sem se z manekenkami in največjimi pop zvezdniki. Četudi mi gre to težko z jezika, svojih vitkih lepih teles ne dosežejo z zdravim življenjem. Niso le dosežek vsakodnevnega obiskovanja telovadnice. Ne jedo ali pa se, da utišajo lakoto, zatečejo k drogam,« je dejala Lily, ki se je v želji po popolnem telesu, ki ga narekuje Hollywood, tudi sama odpovedala hrani. Še raje se je vdala grehu in nato za pokoro vso hrano izbruhala. »Po obrokih sem se prislila k bruhanju. Na to nisem ponosna, vseeno pa se je bilo neverjetno lepo kopati v pohvalah, ki jih je bil deležen moj vitki videz.« Tako je končno lahko nosila oprijete oblekice in se vsaj navidezno samozavestno nastavljala fotografskemu aparatu. A notranjega zadoščenja ni bilo od nikoder. Želela je biti še vitkejša, še bolj drobna, cena za to je bila njena sreča. Odpoved hrani. »Bila sem res nesrečna. Nisem jedla, vse noči pa sem preživela zunaj, saj sem se morala nekako zamotiti, da nisem hlepela po obroku. Ob treh popoldne sem si končno privoščila kozarček vina, a uro pozneje sem izpraznila že štiri.« Nato pa je pred dvema letoma v njeno življenje prišel Sam Cooper. Divje dekle zabavne industrije se je zavedelo, da se s takšnim življenjskim slogom ne bo moglo ustaliti. Da bo tako vsakogar odgnala ali pa končala v prezgodnjem grobu. »Slavni in uspešni ljudje v tem norem svetu umrejo zgodaj. Ubijejo se ali pa jih pokončajo droge. Zato sem začela spet jesti, saj sem si hotela ustvariti družino. Ko sem končno spoznala nekoga, ki me je sprejel takšno, kakršna v resnici sem, sem lahko odvrgla masko.« Čeprav jo še zdaj občasno zbode bodica nezaupanja vase, se ob Samu počuti čudovito, saj ljubi vsak delček nje in njenega telesa, z vsemi napakami vred.

Trebušček že raste

Pevka, ki je pred dvema letoma izdala drugi in menda tudi zadnji album, je pred slabim mesecem dni zakorakala pred oltar in se zaobljubila moškemu, ki jo je rešil pred njo samo. To se je zgodilo v lokalni vaški cerkvi s povsem tradicionalnim angleškim poročnim obredom, česar nihče ni pričakoval od nekdaj divje pevke. Niti ona sama ne. A travmatična izguba otroka lani jo je spremenila, poroka v krogu skupnosti, ki ji je stala ob strani v najbolj črnem obdobju njenega življenja, je bila edini način, da prebivalcem angleške vasice Cranham v Gloucestershiru izkaže hvaležnost. »Tedaj sva se komaj dobro preselila in nisva še nikogar poznala. A ko jim je na ušesa prišla novica o najini tragediji, so pošiljali rože in na roke napisane ganljive sožalnice. Vaški župnik pa me je obiskal in mi ponudil svojo ramo,« je dejala sveže poročena Lily, ki ji je usoda končno naklonila čisto srečo. Preprosta poročna obleka je namreč razkrila tudi rahlo zaobljen trebušček, v katerem že raste novo življenje. »Ničesar si ne želi močneje kot postati mati, niti glasbene kariere ne,« je lani dejala sestra pevke, ki so ji radosti materinstva v zadnjih letih že dvakrat spolzele med prsti in ji pustile trajne brazgotine. Upajmo le, da gre v tretje rado.
Deli s prijatelji