REKORDERJI

Od 10.000 do 100.000: kdo bo koliko zaslužil na silvestrovo

Objavljeno 30. november 2015 22.23 | Posodobljeno 30. november 2015 22.24 | Piše: T. L.

Na vrhu lestvice so moški: med štirimi največjimi zaslužkarji je le ena ženska.

Fotografija je arhivska.

Resda še nismo zakorakali v december, ki je najbolj prazničen od vseh mesecev, kljub temu pa ni veliko skrivnosti glede zabav na najdaljšo noč. Na sosednjem Hrvaškem so že objavili cenike pevk in pevcev, ki bodo za silvestrski nastop v žep pospravili astronomsko visoke evrske zneske.

Po pisanju hrvaškega Jutarnjega lista bosta največ zaslužila Zdravko Čolić in Goran Bregović. Čolić, eden od najbolj priljubljenih pevcev na prostoru bivše Jugoslavije, bo za novo leto zabaval goste v črnogorski Budvi, prejel pa bo 100.000 evrov. »Čolić je drag, ampak vreden vsakega vloženega evra. Ni nam žal, ker mu bomo toliko plačali, ker vemo, da se bo to povrnilo,« pravijo organizatorji v Budvi, ki je sicer znana, da organizira najdražje novoletne zabave. Za tridnevno zabavo bodo letos namenili 215.000 evrov. 

Bregović bo tudi popravil svoje finančno stanje za 100.000 evrov. čeprav še ne ve, kje: ali v Rusiji, v Italiji ali Grčiji. To so države, iz katerih so ga poklicali, da bi za novo leto zabaval njihove goste. 

Delovno bosta novo leto preživela tudi mladoporočenka Severina Kojić (prej Vučković) in Zlatan Stipišić Gibonni. Oba bosta za novo leto plačana po 50.000 evrov, Severina za nastop na dubrovniškem Stradunu, Gibonni pa v Budvi.

Momčilo Bajagić Bajaga bo novo leto preživel na Hvaru, za kar bo, kot pravi, prejel 40.000 evrov. Jelena Rozga bo za silvestrovo nastopala v Poreču, za kar naj bi dobila 30.000 evrov. Toliko tudi Nina Badrić za nastop v Zagrebu, 30 tisočakov pa naj bi si bratsko razdelila Jasmin Stavros in Mladen Grdović, ki bosta za novo leto nastopala v Mostarju. Pet tisočakov manj naj bi dobila Mate Bulić in Dražen Zečić, ki bo nastopal v enem od hotelov v Trogirju.

Skupina Magazin bo za nastop v Makarski dobila 20.000 evrov, toliko pa tudi skupina Prljavo kazalište, ki bo 31. decembra igrala v Šibeniku, in Maja Šuput, ki bo zbrane zabavala v enem od hotelov v Vodicah. Na splitski rivieri bo igral TBF, in sicer za 12.000 evrov, 10.000 evrov pa naj bi zaslužil Psihomodo pop, prav tako v Splitu. Za podobne znesek bosta nastopala še Neno Belan in Hladno pivo na Reki. 

Deli s prijatelji