ZMOTIL SE JE

Občutljivi želodec filmskega junaka

Objavljeno 03. april 2017 11.02 | Posodobljeno 03. april 2017 11.03 | Piše: T. P.

Pierce Brosnan je v Nigeriji mislil, da je zagrizel v govedino – a bila je podganja koža na paličici.

Pierce Brosnan.

Pierce Brosnan in Bear Grylls sta sicer oba privekala na svet na Irskem, a tu se podobnosti med njima končajo. Hollywoodski zvezdnik namreč izhaja iz irske družine, medtem ko se je mojster preživetja rodil na Severnem Irskem. Brosnanu je smoking, sploh tisti, ki ga je nosil kot tajni agent James Bond, pisan na kožo, medtem ko se britanski pustolovec najbolje počuti v športni opravi.

In če Bear po grlu spravi vse, kar ni strupeno – najsi gre za črve, mrčes, mrhovino ali celo urin – in to v sebi tudi obdrži, Pierceov želodec ni pripravljen za takšne podvige. »Najhujša stvar, ki sem jo kdaj dal v usta, je bila podgana,« je dejal lepotec filmskih platen in še v isti sapi priznal, da si od tega kulinaričnega podviga ni opomogel še okrogel teden.

Ko se vrtijo filmske kamere, je neustrašen. Na filmu je sposoben v kozji rog ugnati še tako okorelega kriminalca, se lotiti najbolj vratolomnih podvigov in, verjetno, potešiti lakoto s tistim, kar mu pač pride pod roke. A ko odloži masko svojega filmskega alter ega, se Pierce raje drži varnih, ustaljenih in znanih voda. Vsaj v kulinariki in vsaj odkar ga je snemanje filma Gospod Johnson pred skoraj tremi desetletji popeljalo v Afriko. »Snemali smo v Nigeriji. Neki večer sem se odpravil v mesto in zavil na lokalno tržnico, ko mi je v oči padla neka njihova delikatesa,« se spominja zvezdnik, ki so se mu ob pogledu na meso na paličici, podobno ražnjiču, pocedile sline. »Bilo je grozno, najhujša stvar, kar sem jih dal kdaj v usta. Bil sem prepričan, da je govedina, potem pa sem spoznal, da je podganja koža! Slabo mi je bilo še cel teden.« 

.

Deli s prijatelji