NADARJEN

Novi Mavgli je Newyorčan

Objavljeno 22. julij 2014 20.22 | Posodobljeno 22. julij 2014 20.22 | Piše: E. B.

Karizmatični deček Neel Sethi je z neverjetno nadarjenostjo osupnil filmsko ekipo.

Po dolgem iskanju je filmski velikan Disney končno odkril novega Mavglija: glavno vlogo v najnovejši različici Knjige iz džungle je podelil desetletnemu Neelu Sethiju iz New Yorka, ki je med avdicijo, na katero se je v ZDA, Indiji, Kanadi, na Novi Zelandiji in Otoku skupno prijavilo več tisoč nadobudnih mladih igralcev, z neverjetno nadarjenostjo osupnil ekipo castinga.

Zvezdnikom ob boku

Karizmatični deček, ki je sicer brez vsakršnih igralskih izkušenj, bo tako nastopil ob boku priljubljenih zvezdnikov, kot so Lupita Nyong'o, Scarlett Johansson, Idris Elba in Ben Kingsley. V filmu, ki bo premierno predstavljen 9. oktobra prihodnje leto, bo Neel sicer edini igralec, ki ga bo občinstvo tudi videlo: izdelek je namreč animacija v 3D-tehnologiji, preostali zvezdniki bodo svojim junakom tako posodili le glasove. Očarljiva Johanssonova se bo oglasila kot kača Kaja, oskarjevka Nyong'ova bo Rakša, mama volkulja, Kingsley bo panter Bagira, mogočni tiger Širkan bo Elba, kdo bo prikupni medved Balu, pa še ni znano.

Knjiga o džungli je sicer izjemna zbirka zgodb iz leta 1894, ki je nastala izpod peresa Rudyarda Kiplinga, filmske in animirane izvedbe pa je doživela že velikokrat: Disney se jih je lotil dvakrat, in sicer 1967., ko je projekt doživel velik uspeh, obenem pa je bil tudi zadnji, pod katerega se je kot producent podpisal veliki Walt Disney, in 1994., tokrat pa se menda pripravlja spektakel brez primere. 

Deli s prijatelji