NA STARA LETA

Nicole Kidman se z družino seli v Avstralijo

Objavljeno 22. december 2017 16.07 | Posodobljeno 22. december 2017 16.09 | Piše: T. P.

Zakonca prodajata ranč, a tri domovanja v ZDA bosta obdržala. Igralka želi sodelovati pri razcvetu avstralske kinematografije.

Nicole želi, da njeni hčerki Rose in Faith obiskujeta srednjo šolo v Avstraliji. Foto: Guliver/x17 agency

Odkar je junija srečala abrahama, se ji očitno vse bolj kolca po mladosti. Ne le da naj bi ji srčni izbranec Keith Urban za okroglo obletnico pripravil presenečenje, da so se ji od sreče orosile oči, saj naj bi ji podaril spomine na očeta, izgube katerega Nicole Kidman še po treh letih ni prebolela. »Kadar pomisli na očeta, pomisli na Havaje, kjer je preživela svoje najranejše otroštvo,« je tedaj povedal vir in pridal, da ji je Keith namenil hišo, kjer je preživela prva štiri leta otroštva. Skoraj hkrati pa je začela lepotica avstralskih korenin vse glasneje razmišljati o tem, da bi Hollywoodu pomahala v slovo in se preselila nazaj v domačo Avstralijo. In očitno to niso bile le besede, saj je zvezdniški par že dal luksuzni ranč v ameriški zvezni državi Tennessee na nepremičninski trg in se začel dejavno razgledovati po nepremičninski ponudbi v Mosmanu in Balmoralu, mondenih predmestjih Sydneyja.

Kot že leta prej bo Kidmanova s svojo družinico tudi letošnji prednovoletni čas preživela v domači Avstraliji. A tokrat s pomembno in precej dolgoročno spremembo. V Ameriko se namreč ne želi več vrniti. »Nicole že nekaj časa hrepeni po vrnitvi na domačo grudo. S Keithom sta se že pred časom dogovorila, da se bosta ustalila v Avstraliji, le čakala sta na ustrezen čas,« je povedal vir in pridal, da si je oskarjevka želela, da bi veliko selitev opravila še dovolj zgodaj, da bosta njuni hčerki, danes devetletna Rose in dve leti mlajša Faith, srednjo šolo obiskovali v Avstraliji. Zato so tokratni obisk lepotičinih sorodnikov združili z iskanjem ustrezne hiše. Vsekakor v bližini igralkine mame Janelle.

Zrela leta bo očitno preživela tam, kjer je odraščala, a z Ameriko vseeno ne bo pretrgala vseh vezi.

Prvi korak sta že storila. Nepremičninski agent je njuno posest, ki sta jo pred desetletjem kupila za dobra dva milijona evrov, namreč že dal na prosti trg, zvezdniški parček pa upa, da bo za njuno podeželsko idilo iztržil še slab milijon več. Ne nazadnje – le kdo bi se branil prikupne hiše na vrhu grička, od koder se razprostira čudovit pogled na okoliško naravo. V hiši pa ugodje in udobje, štiri spalnice in prav toliko kopalnic, dnevna soba, iz katere lahko skozi strešna okna zreš v zvezdnato nebo, in družinska soba s kaminom, od koder stopiš na verando z žarom in zunanjo jedilnico. Ob tem pa, seveda, tudi domači kino in telovadnica.


Selitev nazaj v Avstralijo ne pomeni, da bo čez filmsko kariero naredila križ. Le da se želi zdaj veliko bolj vpeti v avstralsko filmsko produkcijo, kar je oskarjevka že začela izvajati. Tako je v Avstraliji in sosednji Novi Zelandiji pod taktirko novozelandske režiserke Jane Campion nedavno snemala serijo Skrivnost jezera: Kitajsko dekle, lani pa je pod vodstvom avstralskega režiserja Gartha Davisa sodelovala pri s šestimi oskarjevskimi nominacijami ovenčanem filmu Lion, ki se je zapisal v zgodovino tudi kot eden najbolj dobičkonosnih avstralskih filmov vseh časov.

Zrela leta bo očitno preživela tam, kjer je odraščala, a z Ameriko vseeno ne bo pretrgala vseh vezi. Kajti čeprav s Keithom prodajata ranč, bosta še obdržala njuno drugo hišo v Tennesseeju, v Nashvillu, razkošno domovanje na Beverly Hillsu in newyorško stanovanje.

Deli s prijatelji