HUJŠA

Ne bo kot Paris Hilton

Objavljeno 18. november 2015 18.41 | Posodobljeno 18. november 2015 18.41 | Piše: T. P.
Ključne besede: John Goodman

John Goodman že drugič v petih letih izgubil več kot 45 kilogramov.

»Manj jej in se več gibaj,« je Roseanne Barr lani razkrila svoj revolucionarni recept za spopadanje z odvečnimi kilogrami, ki se ga je v preteklih dveh letih skoraj kot pijanec plot držal tudi njen televizijski moža John Goodman. To se mu je več kot obrestovalo. Pod budno taktirko guruja fitnesa Mackieja Shilstona mu je namreč uspelo s telesa oklestiti kar več kot 45 kilogramov. Že drugič v preteklih petih letih, le da sprememba tokrat verjetno ni zgolj začasna, saj je igralec korenito spremenil življenjski slog in razmišljanje. »To se ni zgodilo čez noč. Izgubljanja kilogramov sva se lotila postopno in strateško, najpomembneje pa je, da se je temu tokrat resnično predal in zavezal. Gnala ga je močna želja,« je dejal Shilstone.

Zvezdnikova teža je nenehno, večino njegovega življenja, nihala gor in dol. »Vsako pomlad sem shujšal za kakšnih 25 kilogramov, a me je že hitro začelo skominati po ogljikovih hidratih, zato sem tako hitro, kot sem shujšal, težo pridobil nazaj,« je povedal igralec, ki mu je v najtežjem obdobju kazalec na tehtnici pokazal že več kot 181 kilogramov. Vsekakor preveč za moškega, ki v višino meri 188 centimetrov, zaradi česar je v strahu za zdravje že leta 2007 z dnevnega menija črtal alkohol in se pred petimi leti pokazal v skoraj 50 kilogramov vitkejši različici. No, že dve leti pozneje je znova lomastil v preobilnem telesu in tega njegovi sklepi niso zdržali. Šele lanska operacija kolena je prižgala alarm, da mora enkrat za vselej spremeniti življenjski slog. Vsaj če želi jesen življenje preživeti zdrav in čil, čeprav se zaveda, da »nikoli ne bo vitek kot Paris Hilton«. A si je priznal, da mora v življenju vseeno nekaj korenito spremeniti. In se tega nato držati do smrti.

Morda ni bilo lahko, toda trdo delo se mu je vsekakor obrestovalo. Nezdravo, mastno in pretirano kalorično hrano je zamenjal za pretežno sredozemsko dieto, polno rib, zelenjave in oreščkov. Po Mackijevih navodilih se šestkrat na teden pošteno preznoji, pri čemer preskakuje med kardiovadbo, boksom, vožnjo sobnega telesa in vajami za krepitev mišic. Poleg tega se ne vozi več povsod z avtomobilom, temveč poskuša narediti najmanj med deset in dvanajst tisoč koraki na dan. 

Deli s prijatelji