UBIL BI GA

Najel plačanca, da bi umoril Eltona Johna

Objavljeno 16. april 2017 18.22 | Posodobljeno 16. april 2017 18.27 | Piše: T. P.

Producentu Davidu Gestu se je pevec zameril, ker ga je ta razglasil za geja.

Elton John bo obiskal Izolo.

Sedemnajsti januar 2003 bi moral biti za sira Eltona Johna zadnji dan na zemlji. Tedanji glasbenikov koncert v Kaliforniji bi se moral končati, ko bi zvezdnik na odru obležal pod strelom plačanega morilca. Vsaj če bi producent David Gest do konca izpeljal svoj maščevalni načrt. »Ubil bom to barabo. Kot da je mrtev!« naj bi bentil, ko mu je na ušesa prišla Eltonova opazka o njegovi spolni usmerjenosti.

Denar v vrečki  za pranje perila

Liza Minnelli je štirikrat zakorakala pred oltar, nazadnje pred 15 leti z Gestom, za katerega pa je bil Elton John prepričan, da ga – poroka gor ali dol – v resnici privlači isti spol. »Želim si, da bi Lizi lahko kupil heteroseksualnega moža,« se je le nekaj tednov po njuni poroki pošalil Elton, čigar smisel za humor je bil za Gestov okus očitno preslan. Zaradi več kot očitnega namiga na njegovo seksualnost mu je zavrela kri, bes pa zameglil presojo. Pred očmi je imel le še maščevanje. »Želim ga videti mrtvega!« je naročil dobremu prijatelju in osebnemu stražarju Imadu Handiju, četudi se je v lov za plačancem podal kar sam. Po beznicah havajskega mesta Honolulu, kjer je tedaj živel. »Postopal je po barih, oprezal naokoli, dokler ni naletel na nekega vratarja maorske krvi, ki je imel po vsem otoku razpredene lovke in stike z vsakršnimi vrstami ljudi. David ga je pobaral, ali morda pozna koga, ki bi mu pomagal rešiti težavo z Eltonom.« In očitno je povprašal pravega, saj je Maor poznal moškega, ki bi za ustrezen šop bankovcev nalogo lahko opravil. »Zahteval je 47 tisočakov, meni pa je naložil, naj naštudiram Eltonov urnik. Naj ugotovim, kdaj bo spet v Los Angelesu, kjer bi plačanec udaril. Že dan pozneje mi je David izročil polog, 30 tisočakov, da sem jih v vrečki za pranje perila odnesel v hotel in jih predal naprej.«

Načrt se je uresničeval. Skoraj vse je bilo že nared. Izbrani so bili tarča, prizorišče napada in morilec, ta deloma že plačan, preostanek bi dobil po opravljeni nalogi. »Z Davidom me je vezala zvestoba, a me je začelo razžirati, kakšne posledice lahko prinese plačani umor. Rotil sem ga, naj naročilo prekliče, tako dolgo, dokler si vendar ni premislil in me uslišal. Pod pogojem, da dobim polog nazaj. To mi je uspelo le deloma, saj mi je plačanec vrnil le 10 tisočakov. A čeprav je bil David zato v finančni izgubi, je Elton ostal živ,« je povedal Handi.

Kot doktor Jekyll in gospod Hyde

Zgodba o naročilu plačanega umora, sploh če imaš prste vmes, ni nekaj, kar bi človek rade volje delil s svetom. A Imadu je jezik razvezala jeza. Dolga leta je bil namreč producentov najboljši prijatelj, leta 2002 je zanj začel delati tudi kot osebni varnostnik in mu na vsakem koraku izkazoval zvestobo in že brezpogojno vdanost. Kar pa se je lani, ko je Gesta pri 62 pokopala možganska kap, izkazalo za ničvredno. Imadu je njegov prijatelj in delodajalec zapustil le pičlih 27 tisočakov, kapljico v morje ob njegovem premoženju, ocenjenem na skoraj 50 milijonov. Zato se je odločil razgaliti Gesta, kakršen je bil v resnici. »Resnični David ni imel nobene povezave z Davidom kot medijsko osebo, ki so ga poznali televizijski gledalci in mediji. V resnici je preprodajal droge in jih tudi sam jemal. Seksal je, s komer koli si je poželel, ob tem pa pred svetom skrival pravo spolno usmerjenost. Po več dni skupaj je kockal. Bil je nevaren. Če si je zaželel, da kdo umre, je poskušal to uresničiti,« pravi Imad, ki se mu je Liza – vsaj v tistem letu zakona, ko sta vztrajala skupaj – grozno smilila. Kajti čeprav je David Lizo leta 2003, le dobrih 12 mesecev po poroki, zvlekel na sodišče, češ da ga je v alkoholni omotici telesno in verbalno zlorabljala, naj bi bila ona tista, ki je trpela in bila skrajno nesrečna.

Opazka o homoseksualnosti bi Eltona Johna skoraj stala življenje. Pa vendar naj bi se Gest, ko je razpadel zakon z Lizo, obrnil na moške. In sanjaril o Simonu Cowellu. »Z njim je bil že obseden. Za Davida je bil sanjski moški, sploh zaradi svoje moči. Če ga je kdo pobaral o spolni usmerjenosti, je sicer brez premisleka zanikal, da bi ga privlačili moški, mi je pa razlagal, kako ga privlačijo dobro obdarjeni, rad je zahajal na gejevske seksualne zabave.«

.

Deli s prijatelji