PLEMENITO

Mitrović: »V Dubrovniku sem, ker nisem aroganten«

Objavljeno 10. avgust 2011 17.47 | Posodobljeno 10. avgust 2011 21.00 | Piše: A. R. K.

Prepovedal vse, kar je hrvaškega

Željko Mitrović je bil zastrupljen in je imel veliko srečo, da so ga rešili
»Dubrovnik je bila demonstracija dobre volje, da ne bi kasneje kdo rekel, da smo Srbi naduti, arogantni in nekomunikativni,« je danes ob obisku hrvaškega bisera sporočil Željko Mitrović, lastnik televizije Pink. Dodal je še, da je ostalo le še devet dni do seje upravnega odbora, ko naj bi sprejeli odločitev o prepovedi reklamiranja hrvaških proizvodov.

Ne hrvaškim filmom, glasbi in reklamam

Spomnimo: na televiziji Pink še vedno traja medijska prepoved objavljanja vsega, kar je povezano s Hrvaško, od filmov do glasbe in reklam.

Spor med Pinkom in Hrvaško se je vnel, ko so Mitroviću na Hrvaškem zaplenili jahto ‘El Bosco‘.

Vsega je kriva zaplenjena jahta

Le še nekaj dni je torej časa, da sprti strani najdeta mirno reštev. Vmes se Mitrović, čigar omenjena jahta bo čez sedem dni na dražbi v dubrovniški carinarni, pripravlja na bitko svojega življenja. Sodelavce je že predčasno poklical z dopustov, pripravlja dokumente, dela analize in zbira dokaze proti pristojnim hrvaškim institucijam.

Vprašanja za Kosorjevo

Iz Pinka so sporočili tudi, da Mitrović pripravlja vrsto vprašanj za vlado Republike Hrvaške kot tudi za premierko Jadranko Kosor (58).

Iz podjetja še sporočajo, da lahko ne glede na rešitev zapleta z jahto pričakujejo ukrepe v okviru novega programskega koncepta, ki bo ščitil predvsem interese srbskih potrošnikov in državljanov.

Hrvaška javnost zaskrbljena

»Kar me opogumlja, je dejstvo, da se je hrvaška javnost prebudila in kaže visoko stopnjo zaskrbljenosti zaradi incidentov, ki jih srbski državljani doživljajo na Hrvaškem,« je navedel v zaključku izjave za javnost.

Tudi on ni nedolžen

Mitrović pa ni tako brezmadežen, kot bi se morda sam želel prikazati. Plačila še vedno niso dobili udeleženci bizarnega resničnostnega šova Dvor, v katerem je nastopila tudi naša starleta, Urška Čepin (26). Tudi ona, kot je potrdila za naš portal, za nastop v Dvoru še ni prejela niti centa.
Deli s prijatelji