NEPREMOSTLJIVE RAZLIKE

Mel B na 10. obletnico 
zakona zahteva ločitev

Objavljeno 24. marec 2017 09.05 | Posodobljeno 24. marec 2017 09.05 | Piše: T. P.

Nekdanja spajsica in Stephen Belafonte se razhajata zaradi nepremostljivih razlik.

Po desetih letih jima je odklenkalo. Foto AP

Okrogla obletnica njunega najlepšega dne se je nezadržno bližala. A namesto da bi Mel B in Stephen Belafonte tuhtala, kako bi zaznamovala prihajajočo deseto obletnico poroke na začetku julija, sta zavzela napadalno-obrambno držo. Pevka nekdaj megapriljubljene dekliške skupine Spice girls je to storila s slovito ločitveno odvetnico Susan Wiener ob strani, ki je v ločitvenem procesu zastopala že kitarista Richieja Samboro, ko je pisal epilog zakonu s Heather Locklear, glasbenika Bena Harperja, ko je odklenkalo njegovi ljubezni z Lauro Dern, in Jona Cryerja, ko je dvignil roke od ljubezni s Sarah Trigger. Nepremostljive razlike je tisto, kar piše na Melinem ločitvenem zahtevku, v katerem zahteva skupno skrbništvo nad petletno hčerko Madison.

Poroka v Las Vegasu

Manj kot dve leti je obstal njen prvi zakon s plesalcem Jimmyjem Gulzarom, njena kratka romanca s smešnim moškim Hollywooda Eddiejem Murphyjem pa se je končala z žolčno in medijsko precej oblegano sodno bitko dokazovanja očetovstva, saj igralec deklice Angel ni hotel priznati za svoje. Ljubezenske vile živahne pevke torej niso pretirano obdarile s srečo v ljubezni, tako da je – »zaradi vsega, kar sem že prestala« – od razmerij že skoraj dvignila roke. A ji je pot nato prekrižal Belafonte, s katerim sta po le petih mesecih strasti skrivaj skočila v zakon – kje druge kot v Las Vegasu. »Stephen je za vse življenje, o tem sem povsem prepričana,« je zaljubljeno žgolela Mel, z ljubljenim pa sta po letu zakonske sreče, leta 2008, zaobljube še obnovila, tedaj pred prijatelji in družino v razkošni ceremoniji v letovišču v egiptovski Hurgadi.

Zaradi ljubezni gledamo na svet skozi rožnata očala in niti Mel pri tem ni bila izjema. Kajti četudi je poznala moževo nič kaj angelsko preteklost, ki jo je začel pisati pri 19 z vlomom in krajo, nato pa so njegova prestopniška dejanja dobivala vse večjo in bolj nasilno razsežnost, je verjela vanj. Tako močno, da mu je vseskozi stala ob strani in ga branila kot levinja mladiča, ko so nanj padale nove obtožbe. Zamižala je na eno ali obe očesi, ko je leta 2007 priznal, da je z opeko ubil raco mlakarico – četudi je to nekaj let pozneje zanikal. Pred sedmimi leti, ko sta zakonca odšla uživat v londonsko nočno življenje, se je zapletel v telesni obračun s tremi moškimi, eden izmed trojice pa je zaradi vročekrvnega Stephena pristal v bolnišnici. »Ščitil me je,« mu je Mel skočila v bran, čeprav naj bi tudi sama – tako govorice – občutila njegov bes. Najmočneje pred slabimi tremi leti, ko se je na snemanju resničnostnega šova X Factor pojavila z zatečenim obrazom, lice ji je kazila modrica, z nadlakti pa so se bleščale praske in odrgnine. Ki naj bi jih dobila v bolnišnici, kamor je odšla zaradi čira na želodcu, je zatrdila glasbenica, a ji nihče več ni verjel. Sploh ker je tedaj glasno zašuštelo, da je vendar zapustila nasilnega moža, ta pa tudi ni storil ničesar, da bi utišal govorice, saj jo je tedaj iz družinskega doma v Londonu pobrisal na drugo stran luže, v njuno losangeleško domovanje. »Govorice, da pretepam ženo, niso le izmišljene, ampak tudi ogabne!« je tvitnil. A v prazno. Precej močneje so namreč zadonele obtožbe njegovega brata Jeremiaha Stansburyja, ki je glasbenega producenta označil za »nasilnega in neusmiljenega«, obsedenega s pornografijo in spolnostjo, ter da se baha z obsežno zbirko spolnih igračk. Šel je celo tako daleč, da je slavno svakinjo skoraj rotil, naj vendar zapusti srboritega moža, ob čemer pa je še pridal, da Mel morda odlaša z ločitvijo, ker naj ne bi podpisala predporočne pogodbe. Belafonte je vse to označil za laži.

Presproščen 
z rjavolasko

Kjer je dim, je napogosteje tudi ogenj, in to vidna imena zabavne industrije vztrajno dokazujejo. Kajti medtem ko se običajno sprva borijo proti govoricam, sploh o škripanju v zakonu, v visokem odstotku nato vendar pristanejo v ločitvenem procesu. Kot zdaj Mel, ki je na začetku tedna po skoraj desetih skupnih letih, ki so jih vztrajno preplavljale govorice o nasilju, zdaj zagnala ločitveno kolesje. Morda je bila smrt njenega očeta na začetku meseca tista, ki jo je spodbudila, da v življenju naredi red in postavi v ospredje resnično pomembne stvari. Ali pa so tehtnico prevesile fotografije izpred dveh tednov, na katerih je Stephen v malce presproščenem in preljubečem pomenku z neznano rjavolasko. Vsaj za poročenega moškega. 

.

Deli s prijatelji