UPORNIK

Madonnin 15-letnik kadi in šprica šolo

Objavljeno 15. februar 2016 19.33 | Posodobljeno 15. februar 2016 19.33 | Piše: T. P.

Zaskrbljena pevka je za sinom poslala zasebnega preiskovalca.

Rocco si je želel normalnega življenja, a ga z materjo na glasbenih turnejah ni mogel okusiti.

Večna upornica, ki se nikdar, nikomur in ničemur ne podreja. Kraljica škandalov, ki z izzivalnimi oblačili in besedili ter nastopi že več kot tri desetletja ljudi pušča odprtih ust in vselej znova preseneča. Divje dekle sveta glasbe, ki desetletja vztraja na vrhu svetovne glasbene scene, verjetno tudi, ker ne sledi utečenim, varnim smernicam, temveč si raje sama kroji pravila. A medtem ko je Madonni dovoljeno prav vse, to nikakor ne drži za njenega sina Rocca. 
Petnajstletnik, ki je privekal na svet v njenem drugem zakonu, z Guyem Ritchiejem, mora upoštevati vse, kar za najstnike določa družba. Hoditi v šolo, se ogibati alkoholu in cigaretam, nikakor ne brezdelno postavati po parkih. Tako zahteva zvezdniška mama, ki naj bi za mladeničem poslala celo detektiva, ki mora slediti vsakemu njegovemu koraku ter Madonni nato izčrpno poročati.

Živeti hoče z očetom

Svobodomiselnost se pri lastnih otrocih konča. Za zaprtimi vrati doma, v krogu družine, odvrže odrsko preobleko divje upornice in se prelevi v strogo mamo. Očitno je Madonna prepričana, da morajo starši otrokom postaviti omejitve in pravila, a očitno ji je spodletelo. Vsaj pri sinu in v njegovih očeh – Rocco se je namreč odločil, da bi raje živel pri očetu v Veliki Britaniji kot pri mami na drugi strani luže. Ker naj bi si želel »normalnosti v življenju«, česar ni mogel okusiti, ko ga je s seboj vlačila na glasbene turneje. Zato ni upošteval sodnikovih navodil, da se mora po božičnih praznikih vrniti k materi, in je ostal pri Guyu, nekdanja zakonca pa sta se zdaj zapletla v žolčno bitko za skrbništvo – čeprav je bilo ob ločitvi leta 2008 določeno, da si delita čas, ki ga preživljata z otroki. Prav to naj bi bil razlog, da je Madonna najela zasebnega detektiva – tako ji namreč lahko pride na ušesa kaj, kar lahko nato uporabi na sodišču sebi v prid. Prvo zaslišanje so prestavili na začetek marca, ker naj bi pevka poskušala prepričati sina o vrnitvi brez sodnega posredovanja.

»Iz vsega srca si želi, da bi se Rocco vrnil v New York, a odnos med njima je zdaj blizu ledišča. Jasno in glasno ji je dejal, da si želi ostati pri očetu,« je povedal vir in pridal, da je pred dnevi letela čez Atlantski ocean, da bi ga pregovorila. Brez uspeha.

Odraščala brez mame

V življenju je preživela že marsikaj, a nič je menda ni tako prizadelo kot hladen odnos s sinom. Ve, kaj pomeni živeti brez enega od staršev, mama ji je umrla za rakom na dojkah, ko je imela pet let. »Dobro poznam občutek zapuščenosti. Zaradi tega sem danes oseba, kakršna sem – močna, disciplinirana, določam pravila in sovražim, če jih kdo prelomi,« se je razgovorila. In prav nespoštovanje pravil v Roccovem življenju je tisto, kar naj bi ji kratilo spanec.

Guy naj bi celo dejal sinu, da lahko šolo obesi na klin, če si to želi, in to je zaskrbljeno mamo razbesnelo. Na ušesa ji je prišlo tudi, da se je njen bivši odločil za permisivno vzgojo, prepričan, da pubertetnik ne potrebuje nikakršnih pravil. Kar 15-letnik s pridom izkorišča – cele dneve menda postopa po skate parkih, domov prihaja, kadar hoče, zalotili so ga menda celo med kajenjem, nekateri celo trdijo, da ga brezskrbni oče ni vpisal niti v šolo. Dela to, kar hoče in kadar hoče. Koliko je v vsem tem resnice, Madonna poskuša izvedeti tudi s pomočjo detektiva.

Deli s prijatelji