DOLG

Ločena že 21 let, a Loni še vedno čaka na denar

Objavljeno 23. julij 2014 18.52 | Posodobljeno 23. julij 2014 18.54 | Piše: T. P.

Burt Reynolds po ločitvi nekdanji ženi še vedno dolguje 150 tisočakov.

Le redki zakonci, ki sčasoma spoznajo, da jim skupno življenje do smrti vendar ni bilo namenjeno, se razidejo sporazumno, vljudno in celo prijateljsko. Vse prepogosto namreč raje pozabijo na nežna čustva, ki so jih nekdaj povezovala, ter se zapletejo v mučen, pogosto umazan in dolgotrajen ločitveni proces. To se je za sveto resnico izkazalo tudi med nekdanjima zaljubljencema Burtom Reynoldsom in Loni Anderson, ki še 21 let po ločitvi tej nista spisala epiloga.

Ko so se jima leta 1983 križale poti, je imela svetlolasa zapeljivka za sabo že dva propadla zakona, bolečino razhoda pa je na lastni koži tudi že izkusil brkati seks simbol preteklih desetletij, čigar očarljivost je marsikateri lepotici spodnesla noge, da je pristala v zvezdnikovi postelji. Zato se Reynolds in Andersonova nista na vrat na nos zapodila v zakon, temveč sta sprva pet let hodila po varnejši poti romance in medsebojnega spoznavanja, dokler si leta 1988 – tedaj verjetno že prepričana (četudi zmotno), da je njuna ljubezen večna – nista dahnila usodnega da. Zgolj zato, da sta že pet let pozneje pristala sredi razburkanih voda ločitvenega procesa, med katerim je bilo vse lepo v trenutku pozabljeno. On ji je namreč metal pod nos nezvestobo, mična blondinka pa je odtujenega moža obtoževala fizičnega nasilja. Kar je bilo skoraj kot odmev izpred dveh desetletij, ko ga je tudi Judy Carne, igralčeva žena številka ena, označila za nasilneža in pretepača. Toda najsi sta Loni in Burt v javnosti prala umazano perilo in se obmetavala z žaljivkami, sta se vendar hitro sporazumela. Za pet let zakona ji bo izplačal 234.000 ameriških zelencev. To za eno največjih in vsekakor najbolj dobičkonosnih imen sedme umetnosti 70. in 80. let preteklega stoletja morda ni zvenelo pretirano – če ne bi že malce pozneje, sredi 90. let, razglasil osebnega bankrota. »Brezglavo zapravlja, nato pa pozabi na plačilo računov. Ljudem je dolžan na milijone,« je v Reynoldsovi težki uri, ki pa ga je »ujela povsem nepripravljenega«, izdal vir. In med množico tistih, s katerim so mu zaradi nespretnega ravnanja s financami ostali neporavnani računi, je bila tudi njegova že nekdanja družica. Še vedno je namreč čakala na 94 tisočakov, ki jih vse do danes ni ugledala.

Si bo z izdajo spominov finančno opomogel?

Dvajset let je več kot dovolj časa, da izpljune kupček bankovcev, ki sem si jih prislužila med zakonom!, se je verjetno podilo po igralkini glavi, ko je Burta pred dvema mesecema zvlekla na sodišče. To se ji bo lepo obrestovalo, saj je sodnik, ko je po dvorani zadonelo kladivce, zvezdnikov dolg zaradi zamudnih obresti zdaj skoraj podvojil. In 94 tisočakov napihnil na 150.000 ameriških dolarjev, ki jih mora zdaj položiti na Lonijin račun. To ne bo mačji kašelj, saj kljub delovni vnemi, ki ga skozi vsa leta ni zapustila, vendar še ni izplaval iz denarne zagate. Ne nazadnje mu je komaj pred tremi leti banka zaradi neplačila hipoteke zasegla njegov sloviti floridski ranč ter ga prodala za skoraj štiri milijone. A medtem ko mu igra, ki ga je izstrelila med zvezde, morda ni pomagala vnovič odebeliti računa, se mu bo morda bolj obrestovalo pisanje. Moči je namreč združil s pisateljem Jonom Winokurom, plod njunega skupnega dela pa naj bi že prihodnjo jesen prišel na police knjigarn. Reynoldsovi spomini. »Že dolgo sem želel razjasniti nekatere stvari, kar mi bo s pomočjo knjige končno uspelo,« je o prihajajočih spominih, ki že nosijo naslov But enough about me (Zdaj pa dovolj o meni), dejal legendarni zvezdnik. In pridal, da se bo v pisni obliki, črno na belem, dotaknil celo področij svojega življenja, o katerih je doslej zagrizeno molčal. V luči tega si njegovi oboževalci že obetajo, da bodo končno izvedeli tudi vse podrobnosti iz njegovega vsekakor pestrega ljubezenskega življenja, med drugim o slovitih romancah s Sally Field in Loni Anderson. Ob tem nikakor ne bo izpustil niti slovitega leta 1972, ko se je povsem gol nastavil fotografskemu objektivu, pristal na sredinskih straneh revije Cosmopolitan ter se tako za vselej zapisal v zgodovino kot eden največjih moških seks simbolov. 

Deli s prijatelji