USODNO

Ljubka Breskvica je umrla zaradi prevelikega odmerka heroina

Objavljeno 23. julij 2014 18.05 | Posodobljeno 23. julij 2014 18.06 | Piše: P. J.

Usoden je bil heroin, kakor je bil za njeno mamo.

Njeno življenje je ugasnilo v najsrečnejšem času.

Mrliški oglednik je potrdil, da je bila za smrt ljubke Peaches Geldof kriva droga. Vzrok smrti je bil prevelik odmerek heroina. Ko so Peaches našli policisti, so smrt označili za nenadno in nepojasnjeno. Zdaj je jasno, da je bil tako za Peaches, kakor je bil za njeno mamo Paulo Yates, usoden heroin. Paula je zaradi prevelikega odmerka umrla pri 41 letih, njena hčerka pa pri 25.

Hči Paule in Boba Geldofa je bila odvisna od heroina, dve leti in pol pa je kot nadomestek za heroin uživala metadon, poročajo viri. Policija je v njeni hiši, kjer so jo našli mrtvo, sicer odkrila nekaj manj kot sedem gramov heroina, vendar niso nikjer našli znakov, ki bi kazali na to, da bi si namenoma vzela življenje.

Njen mož Tom Cohen je na zaslišanju povedal, da je Peaches februarja letos spet začela uživati droge. Dodal je, da je bil zraven, ko je drogo, ki jo je skrivala doma, splaknila v straniščno školjko. Patolog Peter Jerreat je povedal, da so našli znake vbodov med zapestjem in prsti. V njeni krvi so prav tako našli sledi uspavala, metadona in morfija. Heroina v njenem telesu pa je bil toliko, da je bil zanjo usoden.

Peaches je menda heroin nehala jemati novembra lani, vendar očitno samo za tri mesece. Oglednik pravi, da je po vsej verjetnosti v tem času izgubila toleranco za mamilo, zato je bila količina heroina, ki ga je zaužila maja, zanjo smrtna.

Peaches je našel mrtvo Tom v njuni zakonski postelji. Domov je prihitel po tem, ko mu je ni uspelo priklicati na telefon. Poročila sta se leta 2012, skupaj pa imata dva sinova – Astalo in Phaedra.

Deli s prijatelji